Koronavirüsle mücadele kapsamında Balıkesir’de aşılama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ülkemizde toplam uygulanan aşı sayısı 28 milyon seviyesine ulaşırken Balıkesir’de ise uygulanan 1. ve 2. doz aşı toplamı 680 bini geçti.

Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkemizde aşılama çalışmaları 15 Ocak itibariyle başladı. İlk etapta Çin’in Sinovac şirketinden alınan CoronaVac aşıları uygulanmaya başladı. Daha sonra Alman Biontech aşılarının gelmesi ile birlikte aşılamada vatandaşlara tercih imkanı sunuldu. Bir yandan yaşanan vaka artışları öte yandan alınan sıkı tedbir kararları gölgesinde devam eden aşılama çalışmalarına son olarak ise Rus menşeli Sputnik-V aşısı katıldı. Geçtiğimiz haftalarda ülkemize ulaşan Sputnik-V aşısının gerekli güvenlik testlerinin ardından kullanıma sunulması bekleniyor. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre Biontech ile 120 milyon doz aşı için anlaşmaya varıldı. Yeni parti aşılarla birlikte Haziran ayında aşı uygulamasının hızlı bir ivme kazanacağı düşünülüyor.

BALIKESİR’DE AŞI SAYISI 680 BİNİ GEÇTİ
Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşı Bilgilendirme sayfasında yer alan verilere göre ülkemizde aşılama sayısı 28 milyona ulaştı. Toplam 27 milyon 900 binden fazla uygulanan aşıların 16 milyon 100 binden fazlası 1.doz olarak uygulanırken 11 milyon 971 binden fazlası ise 2. doz olarak uygulandı. Baalıkesir’de ise aşılama sayısı 680 bini geçti. Toplam uygulanan 680 bin  aşının 375 bin’den fazlası 1. doz olarak uygulanırken, 305 bin’den fazlası ise 2. doz olarak uygulandı. Balıkesir toplam il nüfusunun aşılanma oranına göre Türkiye’de ilk 5 içinde yer alıyor.

HEDEFE DOĞRU İLERLİYORUZ
Balıkesir’de hastanelerde ve aile sağlık merkezlerinde süren aşılama çalışmalarında, hedef nüfus 465 bin 78 kişiden 350 bin 738’inin aşısı tamamlandı. İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, kentteki aşı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.Bütün ilçelerde aşı çalışmalarının devam ettiğini belirten Keskin, şöyle konuştu:”Bugüne kadar 680 bin aşı yapmış bulunuyoruz. Hedef nüfusumuzun birinci doz aşı olarak yüzde 75’ini gerçekleştirdik. İkinci doz için de yüzde 60’ını gerçekleştirdik. Ayrıca evde aşılama için 77 mobil ekibimiz var. Ekibimiz 36 bin 637 aşıyı evlere giderek yaptı. Aşı sırası gelenlerin hızlı bir şekilde randevularını alarak aile sağlığı merkezlerimizde, hastanelerimizde aşılarını yaptırmaları pandemiyle mücadelede önem arz etmektedir. Balıkesir’de aşıya karşı gerçekten çok büyük ilgi var. Sırası gelenler hızlı bir şekilde aşı randevularını alarak aşılarını yaptırıyorlar. Çok teşekkür ederiz. Aşılama vakaların yüksek olduğu dönemde de tüm hızıyla devam etti.”