Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü olarak, İlimiz tarım faaliyetlerini yerine getirmek üzere ihtiyaç duyulan alt ve üst yapı tesisleri ile arazi varlığını ve su kaynaklarını korumak, tarım arazilerine suyu iletmek ve sulanmasına dair ihtiyaç duyulan her türlü hizmeti, vatandaşlar için sağlamaktadır.

BASKİ Genel Müdürlüğünce 53 adet Tarımsal Sulama tesisi ile 9.647 hektar kapalı-5.400 hektar açık olmak üzere toplamda 15.047 hektar alana sulama yapılmaktadır. Havran İlçesi Havran Barajı ve Savaştepe İlçesi Sarıbeyler Barajına bağlı sulama tesislerinde yapılan bakım-onarım çalışmalarıyla 6 yılda sulama alanları %80 arttırılmıştır. Ayrıca Sözleşme aşamasında bulunan 7 adet, 3.269 hektar alanı daha besleyecek Tarımsal Sulama tesisi ile bu sayıyı 60 adete yükselterek toplam sulama alan kapasitesini 18.316 hektar alana çıkaracaktır. Son dönemde mevsimsel yağışların da meydana gelmesiyle baraj ve göletlerin doluluk oranları artmış olup, sulama sezonu öncesi çiftçilerin yüzünü güldürmüştür.

BASKİ Sulama Sezonuna Hazır

2021 yılı yaz sezonu tarımsal üretimi en üst seviyelere çıkarmak için; 196 bin metre sulama kanal temizliği, 300 bin metre yabancı ot temizliği tamamlanmış ve açık-kapalı tarımsal sulama tesislerinin bakım onarım çalışmalarında sona gelinmiştir. Ayrıca kapalı tesislerde su tasarrufu sağlamak amacıyla 26 tesise ön ödemeli sulama sayacı takılmış olup toplamda 3.747 hektar alanın modern sulama teknolojisi ile donanımını sağlamıştır.

Balıkesirimiz İçin Bol Ürün Bol Bereket

BASKİ Genel Müdürlüğünce tarımsal üretimde verimlilik artışının en önemli unsurlarından su kaynaklarının geliştirilmesi, sulu tarım alanlarının etkin kullanımının sağlanması ve çiftçilerin ürünlerindeki verimini en iyi düzeyde alabilmesi için çalışmalar aralıksız devam edecektir. Programlı çalışmayla sağlıklı tesisler sağlayarak çiftçilerimiz sorunsuz bir yaz geçirecektir.