Balıkesir, 2021 yılında marka değeri en fazla artan üç Organize Sanayi Bölgesi’nden biri BALOSB sayesinde bu yıl milyar dolarlık ihracat yapan şehirler ligine giriyor.

Balıkesir, İstanbul, Bursa, İzmir gibi şehirlerin içinde bulunduğu 25 milyonluk nüfusun tam ortasında yer alıyor. Hem Ege’ye hem Marmara’ya kıyısı var. Bandırma Limanı’na 90, Çandarlı Limanı’na ise 160-170 kilometre uzaklıkta. Hammaddeye ve ihracat pazarlarına oldukça yakın. Balıkesir, bu yıl milyar dolarlık ihracat yapan şehirler ligine giriyor. Balıkesir ekonomisi artan ulaşım yatırımlarının etkisiyle canlı bir üretim gücüne ulaştı. Özellikle İstanbul-İzmir otobanın tamamlanmasıyla birlikte ihracatçı firmaların da önü açıldı.

Marka değeri en fazla artan OSB

2021 yılında da marka değeri en fazla artan üç Organize Sanayi Bölgesi’nden biri BALOSB oldu. Şehirde artan yatırımlar rakamlara da yansıdı. Balıkesir’in haziran ve temmuz aylarındaki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37.8 artarak 186 milyon 100 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl ihracatını yüzde 28 artarak 790 milyon dolara ulaştıran Balıkesir, özellikle gıda ve tekstilde oldukça başarılı işlere imza atıyor. Ayrıca tarım ve hayvancılıktaki ürün çeşitliliği ve lezzetli gıda ürünleri ile öne çıkan şehrin 2022 sonundaki ihracat hedefi ise 1 milyar dolara çıkmak. Şehirde açılan yeni yatırım alanlarının ve lojistikte sağlanan İstanbul-İzmir otobanı ile Çanakkale Köprüsü’nün avantajı kente 50 bin kişilik ek istihdam sağlayacak. Balıkesir’de faaliyet gösteren firmalar her geçen gün ihracat kapasitesini artırıyor.