Balıkesirspor’un isim, forma göğüs ve kol reklamı için İzmir Ekol Hastanesi’yle 1 milyon lira bedelle yaptığı sponsorluk anlaşması beklentilere karşılık vermedi. Sezon başında 7 milyon lira isim anlaşması beklentisiyle firmalarla görüşen yöneticiler, sonunda 1 milyon liraya razı olarak Balkes’in marka değerini aşağıya çekti.

YARISI NAKİT YARISI SAĞLIK HİZMETİ

Balıkesirspor’un İzmir Ekol Hastanesi’yle 1 milyon lira bedelle yaptığı isim, göğüs ve kol reklamını kapsayan sponsorluk anlaşması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 1 milyon 250 bin nüfusu temsil eden ve 1. Lig gibi marka değeri olan bir ligde yer alan Balıkesirspor’un 500 bin lirası nakit, 500 bin lirası ise sağlık hizmeti olarak alacağı sponsorluk anlaşması beklentilerin çok altında kaldı.

7 MİLYON BEKLERKEN 1 MİLYONA RAZI OLDULAR

Sezon başında 7 milyon lira gibi yüksek meblağları telaffuz eden yöneticiler, birçok firmayla yaptığı görüşmelerin sonunda 1 milyon liraya razı olunması Balkes’in marka değerini de aşağıya çekti. Balıkesirspor’un geçtiğimiz yıllarda yaptığı trilyonluk sponsorluk anlaşmaları göz önüne alındığında İzmir Ekol Hastanesi’yle 1 milyon liraya gibi marka değerinin çok altında bir anlaşmaya imza atılması kulübün içinde bulunduğu çaresizliği de gözler önüne serdi.