DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile Altıeylül İlçe Başkanı Mustafa Kemal Mutluer ve Altıeylül ilçe Yönetim kurulu üyeleri, Bandırma 1. Olağan Kongre hazırlıkları kapsamında, Bandırma ilçe Başkanı Ayşegül Özdemir ve Bandırma İlçe Yönetim Kurulu üyelerini, İl teşkilat binasında misafir ettiler.

İstişare toplantılarına katılan DEVA Partisi heyetleri, haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Bandırma 1. Olağan kongre hazırlıklarını değerlendirdi. Büyük bir titizlikle hazırlanan program hakkında sunum gerçekleştiren teşkilat mensupları, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin ve sonrasında Genel Başkan Ali Babacan’ın video konferans yöntemiyle ayrı ayrı toplantıya katılması ile büyük bir süpriz yaşadı.

Balıkesir il ve ilçe teşkilatlarına büyük önem verdiklerini belirten Babacan, ‘’Ülkemizin çok önemli bir coğrafyasında ülke ekonomisine tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarında hizmet eden Balıkesir’imizin İl kongresini Kasım ayında gerçekleştirmiştik. Dolayısı ile Balıkesir’i özledik ve Allah nasip ederse Balıkesir’imizin en büyük ilçelerinden birisi olan Bandırma’mızın da 1. Olağan kongresine ben ve  Genel Merkez Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte  iştirak edeceğiz ve bir demokrasi şöleni  şeklinde gerçekleşecek olan kongre ile birlikte teşkilat çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Şimdiden bu uğurda emek veren, çaba gösteren değerli Balıkesir il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve DEVA partisi gönüllüsü arkadaşlarımı tebrik ediyor en yakın zamanda bir arada olmak ümidiyle sizleri Allah’a emanet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen toplantı sonrası, Deva Partisi İl ve İlçe Heyetleri ,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk koydu Saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşını okudular. Tören sonrası İl Başkanlık binasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kemal Aydemir şu ifadelere yer verdi;

‘’Öncelikle böylesine özel bir günde İl Yönetim kurulu Üyesi arkadaşlarım ve Altıeylül ilçe teşkilat üyesi arkadaşlarımla beraber Bandırma İlçe Yönetim Kurulu  üyelerimizi Teşkilat binamızda ağırlamaktan kıvanç duyduğumu belirtmek isterim. Bildiğiniz üzere Bandırma, 1. Olağan kongresini Haziran ayı içerisinde gerçekleştirecek ve bu  doğrultuda çalışmalarına hız kesmeden devam etmekteler. Bizler de il Teşkilatı olarak bu süreçte Bandırma’mıza her türlü desteği vereceğiz. Bu bağlamda hemen bir komisyon kurduk ve çalışmalar başladık. Daha önce İl Kongresinde olağanüstü çaba sarf eden ve çok başarılı bir kongreye imza atan İl başkan yardımcısı  ve il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, şimdi de Bandırma için kolları sıvadılar. Sayın Genel Balkanımız Ali Babacan ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizin de Kongreye katılacak olmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Tam kapanma sonrasında saha çalışmalarımıza hız vereceğimizi belirtmiştik, işte bugün startını veriyoruz. Bundan sonraki süreçte, Pandemi tedbirleri doğrultusunda tüm teşkilat mensubu arkadaşlarım ile birlikte sahalarda olacağız. Bizler; ötekileştirmeyen, kucaklayıcı ve  bütünleştirici bir üslup ile alışılagelmiş hamaset siyasetinden müzdarip           vatandaşlarımızla yan yana kol kola olacağız. Hep birlikte iktidara adım adım ilerleyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu vesile ile tüm Balıkesirli hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, aydınlık geleceğin mimarı olacak olan  gençlerimizi daha özgür, daha müreffeh bir Türkiye idealinden vazgeçmemelerini temenni ediyoruz.