Geçtiğimiz günlerde Sındırgı İlçe Başkanı atamasını gerçekleştiren DEVA Partisi Balıkesir İl Teşkilatı, Başkan Kemal Aydemir liderliğinde saha ziyaretlerine devam ediyor.

‘Her gün bir ilçe, vatandaşla iç içe’’ sloganıyla yola çıkan heyet üyeleri, ziyaretlerine Balya ilçesinden başladı. İlk olarak Belediye Başkanı Orhan Gaga’yı ziyaret eden ekipte, İl Başkanı Kemal Aydemir, Balya İlçe Başkanı Mesut Ünal, Balya Teşkilat Başkanı Cenap Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. Başkan Gaga ile gündemi değerlendiren heyet, ülke menfaati doğrultusunda icra edilecek kararlarda görüş alışverişinde bulundular. Daha sonra Balya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Fındık ziyaretinde gündem, fahiş zamlar sonucunda çiftçinin ve hayvancının nasıl bir çıkmaza düştüğü idi. Tarımın ve hayvancılığın DEVA’sı anlatıldı, detay bilgiler verildi. Son olarak Balya Çarşı esnafı ve merkez mahalle ziyaretlerini icra eden ekip bir dokundu bin ah işitti. Bizi bunlardan kurtarın diye feveranda bulunan vatandaşlara çözüme ortak olmalı DEVA Partisi çatısı altında birleşme çağrısı yapıldı.

Savaştepe’de Başkan gibi Karşılama

İl Başkanı Kemal Aydemir ve ekibi Savaştepe’de ilçe Başkanı Mehmet Ülkü ve partililerce karşılandı. İlk olarak Savaştepe Kaymakamı Mehmet Yüce’yi ziyaret eden DEVA Partililer burada partinin bakış açısını, liyakat esaslı görevlendirmeleri ve mevcut gündeme dair istişare toplantısı gerçekleştirdi. Heyeti  ilk olarak Savaştepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sami Atar, Ziraat odası Başkanı Zeki Topçuoğlu ve Esnaf kredi kooperatifi Başkanı Fehmi Doğan, makamlarında ağırladılar. Ülkemizin ortak akılla, katılımcı demokrasi ile bütün sorunların üstesinden gelebileceği gerçeği bir kere daha ortaya kondu. Bu ülkenin paydaşlarının birlikte hareket etmesi gerekliliği vurgulandı. Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda ziyaretleri sonrasında alışık olunduğu üzere Savaştepe Çarşı esnafı bir kere daha DEVA’sı ile buluştu. Burada Başkan Aydemir ve Başkan Ülkü’ye olan ilgi hayli yüksekti. Vatandaşın elini tek tek sıkan, sorunlarını tek tek dinleyen heyet üyeleri, Mavi Damla’nın dertlerin DEVAsı olacağı, Ali Babacan ve arkadaşlarının ülke yönetimi konusundaki yüksek tecrübesi, arzusu anlatıldı. Vatandaşın ‘’Bizi artık kurtarın’’ serzenişleri arasında ziyaretler merkez mahallelerde devam etti.

Ziyaretler sonrası söz alan Aydemir şunları kaydetti: ‘’Gördüğünüz üzere artık her gün bir ilçemizdeyiz, sahadayız ve vatandaşlarımızlayız. Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmelerimiz devam ediyor ve Balıkesir’de de nasipse son ilçemizi en kısa zamanda açıklayarak, ilçe başkanlık atamalarımızı tamamlamış olacağız. Dün ve bugün Balya ve Savaştepe’de esnafımızla, çiftçimizle bir aradaydık. İnanın vatandaşlarımız o kadar dertli ki. Bıçak kemiğe dayandı diyorlar, nolur kurtarın bizi diyorlar. Bakın  “Tarımda alarm zilleri çalıyor”. Çiftçilere iki yıl geri ödemesiz kredi desteği verilmesi gerektiğini savunmaktan geri durmuyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinde gübre satışına başlanması çağrısında bulunuyoruz. İnşallah DEVA İktidarında gübre maliyetinin yüzde 50’sini karşılayacağız ki  bugünkü koşullarda bu rakam 200 lirayı bulmaktadır. Çiftçilerle konuşuyoruz. Gübre, tohum ve mazot fiyatlarındaki aşırı artış, çiftçinin gübreyi daha az atmasına, eski tohum kullanmasına, verim kaybına ve tarlaları nadasa bırakmasına sebep oluyor. Çiftçiler çok ciddi ölçüde teminat sorunuyla boğuşuyor. İstenen yeterli ipotek ettirecek gayrimenkulü olmayan çiftçiler kredi limit yetersizliği yaşıyor. Kısacası tarımsal üretimde alarm zilleri çalıyor. Bu da önümüzdeki yıl tarımsal üretimin ve verimliliğin düşmesi tehdidini beraberinde getiriyor. Tarımda, hayvancılıkta, kırsal kalkınma hamlelerini başlatacağız. Demokrasi ve Atılım Partisi iktidarında insanlar nefes alacak. Borç batağında boğuşan vatandaşımıza merhem olacağız. Bu iktidarın son kullanma süresi dolmuştur. Önümüze gelecek ilk seçimlerde sandıktan DEVA’yı işin başlına getirecek ve ülkemizin dertlerini bir bir çözmeye başlayacağız. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Bize inanın bize güvenin. DEVA Partisi yarınların teminatıdır.