Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATA EMRE AKMAN İÇİN ADALET VAKTİ

Türkiye’nin gündemine ‘kurye cinayeti’ olarak giren Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberlik Fakültesi Öğrencisi Ata Emre Akman cinayetinin ikinci duruşması 12 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da görülecek. Katil zanlısı E.Ö tarafından hunharca bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman davasında 12 Temmuz’daki duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor.

Türkiye’nin gündemine ‘kurye cinayeti’

BABA AKMAN: “VİCDANLARI RAHATLATACAK BİR KARAR BEKLİYORUZ”

Adaletin vicdanları rahatlatacak bir karar vermesini beklediklerini belirten Baba Erol Akman, “Bu dava bizim ailemizin davası olmaktan çıktı. Bu dava gelecekte Balıkesir’de üniversite okumaya gelecek çocuklar için, gençlerin sokaklarda güvende gezebilmeleri için herkesin davası olmalı. En çokta Balıkesir kamuoyu bu davaya sahip çıkmalı. Adaletin vicdanları rahatlatacak bir karar vermesini bekliyoruz” dedi.

Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak’ta sipariş götürdüğü adreste E.Ö tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybeden kurye Üniversite Öğrencisi Ata Emre Akman cinayetinin ikinci duruşması 12 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.   İlk duruşmada katil zanlısı E.Ö., suçu azmettirdiği iddia edilen baba Orhan Ö. Ve tanıkların ifadeleri dinlendikten sonra bugün mahkemenin karar vermesi bekleniyor. Katil zanlısı E.Ö hakkında, ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenirken, olayı azmettirdiği iddia edilen Orhan Ö. için de ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.

ACILI BABA SEMBOL MEDYA’YA AÇIKLAMA YAPTI

İkinci duruşmadan kararın çıkmasını beklediklerini ifade eden Ata Emre Akman’ın babası Erol Akman, mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir karar çıkmasını beklediklerini belirtti.   Balıkesir’de üniversite öğrencileri güven yaşayabilmeleri, kuryelerin işlerini güvenle yapabilmeleri için davadan çıkacak kararın önemli olduğunu kaydeden Erol Akman, “Konuyla alakası olmayan bir çocuk, bir üniversite öğrencisi, bir kurye Balıkesir’de bir kişi tarafından hunharca katledildi. Bu dava artık bizim ailemizin davası değil Türkiye’nin en çok ta Balıkesir’in davasıdır. Gelecekte üniversite eğitimi için Balıkesir’e gelecek çocukların Balıkesir’de güvenle dolaşabilmeleri için bu dosyaya Balıkesir sahip çıkılmalı. Mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir karar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

‘YAŞ’ VE ‘HAKSIZ TAHRİK’ İNDİRİMİ OLMAMALI

İlk duruşmada verilen ifadeler ve deliller doğrultusunda ikinci duruşmadan kararın çıkmasını beklediklerini ifade eden Avukat Özden Başak, “Katilin 18 yaşından küçük olduğuna dair iddialar var. Fakat suçu işleme tarzı ve görüntüleri hem bu işi planlayabilmesi artı tanık ifadelerini dikkate aldığımızda biz katilin 18 yaşından büyük olduğu iddiasındayız hala. Onunla ilgili savcılık safhasında talepte bulunmuştuk, iddianamenin yazılması aşamasında savcılık makamı değerlendirmedi, mahkemeye bıraktı. Katilin 18 yaşından küçük olduğuna hiç kimse inanmıyor görüntü itibariyle. Dolayısıyla biz TCK’daki yaş indiriminden faydalanmamasını gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

MAHKEMİNİN ÖNÜNE TARİHİ BİR FIRSAT GELDİ

Katil zanlısı ve olayı azmettiren babaya haksız tahrik indirimi uygulanmaması gerektiğini kaydeden Başak, “Bunun dışında bu tarz eylemleri yapan failler genelde haksız tahrik indirimi ister. Sürekli denk geldiğimiz durum. Burada bu da yok, görüntüleri dikkatle incelediğimizde çocuğumuzun herhangi bir dahli bulunmuyor. Doğrudan öldürmek amacıyla ona karşı eylem yapılmış. Birinci saniyede çocuğumuzun boynunu tutup birkaç saniye sonra hareketlere başlıyor. Onu ‘mermi’ gibi yetiştiren babası da şu an azmettiren sıfatıyla başlıyor. Sayın mahkemenin önüne tarihi bir fırsat geldiğini düşünüyoruz. Umarım hepimizin vicdanını rahatlatan bir karar çıkar.”

“60’A YAKIN SABIKA KAYDI BULUNAN BABA VE ONU ‘MERMİ GİBİ’ YETİŞTİRDİĞİ KATİLDEN SÖZ EDİYORUZ”

Katil zanlısı ve babası hakkında indirim uygulanma imkânı bulunmadığına dikkat çeken Avukat Özden Başak,” Türk Ceza Kanunu 62; failin geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sırasındaki tutum ve davranışları, eylemden sonraki davranışları, cezanın failin geleceği üzerine olası etkileri göz önüne alınarak takdiri indirim uygulanabileceğini düzenler. Somut olayda ne katil ne de babası bakımından bu hususların uygulanma imkânı bulunmamaktadır. 60’a yakın “sabıka kaydı” bulunan bir baba ve onun “mermi gibi” yetiştirdiği katilden söz ediyoruz.”