Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASTSUBAYLAR TAZMİNAT HAKKINI İSTİYOR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Balıkesir Şubesi, astsubayların tazminat hakkı için basın açıklaması düzenledi. AHP Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına emekli astsubayların yanı sıra TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ve siyasi partilerin temsilcileri de katılım gösterdi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği

TEMAD Balıkesir Şube Başkanı Salih Özdemir, “Bugün Kuva-yi Milliye şehri olan Balıkesir’de astsubayların hakkı olan tazminat ateşini yakıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir-komuta zincirinde yer alan, asli ve en önemli unsurlarından birisi de astsubaylardır. Ülkeleri için şeref ve meslekleri için bir ömrü feda eden en ücra yurt köşelerinde canı pahasına görev yapan aile fertlerinin de aynı kaderi paylaşan bu şerefli, cefakar astsubaylara hoş geldiniz diyorum. Astsubaylar hakkı olan tazminat hakkını almakla ilgili devletin en yetkili üst makamı söz verdi. Bu sözü biz Balıkesir’de hatırlatmak istiyoruz. Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatıyoruz. Bu zamana kadar bizim tazminat hakkımızı çıkartmadılar. Sonuç; onlar bize tazminat hakkımızın çıkartılacağına yönelik söz vermişlerdi ama hiç biri sözünü tutmadı. Yıllardır astsubaylara tazminat hakkı verilmemiş durumda.

TEMAD GENEL BAŞKANI DÜRGEN:“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

Astsubaylara tazminat hakkıyla ilgili devletin üst kademelerinden sözler verilmesine rağmen yerine getirilmediğini ifade eden TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen,  Bugün bu zor şartlarda astsubayların hak mücadelesine katkı verdiğiniz için hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizi bu zor şartlarda bugün buralara toplayan, özellikle devleti yöneten şahsiyetleri, makam sahiplerini geçmişte astsubaylara verilen sözleri birazda olsun hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Dönemin başbakanı çıktı Malatya’da astsubayların tazminat hakkını teslim edeceğiz diye Türkiye kamuoyuna miting alanlarında yüksek sesle haykırdı. Şimdi bu siyasetçilere soruyoruz; neredesiniz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 Nisan 2023 tarihinde bizzat şahsıma eski çalışma bakanının da bulunduğu ortamda genel seçimlerden sonra astsubaylarının talebinin torba yasada yasalaşacağına yönelik şahsıma söz verilmişti. Şu anda Millî Savunma Bakanlığı’nın sunacağı teklif bugünden itibaren görüşülmeye başlanacaktı” dedi.