Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı ilk toplantısında önemli gündem maddeleri ele alındı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen görüşmeler sonunda 2023 yılı bütçesini belirleyen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu ayın en önemli gündem maddeleri gelir tarifeleri ile 20 ilçenin evsel katı atık tarifelerinin teklif görüşmeleri oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yılın son ayındaki meclis görüşmeleri yoğun bir gündem maddeleriyle başladı. Geçtiğimiz ay ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin 2023 yılı bütçelerinin görüşülüp karara bağlandığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında 2023 yılının gelir tarifeleri ve 20 ilçenin evsel katı atık tarifeleri ele alındı. Meclis toplantısında ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz gün yapımına başladığı Ali Hikmet Paşa Meydanı projesiyle ilgili Başkanvekili Yasin Sağay, meclis üyelerine bilgi verdi. Projeyi 30 Aralık’ta tamamlayıp yeni haliyle vatandaşın hizmetine sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Sağay, projenin tamamlanmasıyla birlikte Zağnos Paşa Meydanı ile birleşeceğini ve kentin tarihinin ortaya çıkacağını belirtti.

NİŞ İLE KARDEŞ ŞEHİR İÇİN İLK ADIM ATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Balıkesir ile Sırbistan’ın Niş şehri arasındaki kardeş şehir projesi için dün Belediye Meclisi’nde ilk adım atıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer aldığı önemli karar ise Deprem Master Planının hazırlanması amacıyla protokol ve sözleşme yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanını yetki verilmesi oldu.