Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“ANNEMİN BU OLAYIN İÇİNE ÇEKİLMESİ BENİ DERİNDEN YARALADI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bandırma mitingde ‘Sayın Özgür Özel, adaylarınıza oyu İYİ Partililerden değil, DEM’lilerden isteyin, İYİ’lerden size oy yok’ pankartını açtıran İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez’i annesinin evini deşifre etmesi Balıkesir’de gerilimi tırmandırdı.

CHP Genel Başkanı Özgür

Özel’in “Bir partinin genel başkanı bir meydana gelecek, bir miting yapacak. Sen de gidip ananın evine pankart astırıp protesto yapacaksın. Yazıklar olsun. Şimdi bunu annesinin evi dışında astıracak yer bulamaması da hazin bir durum” sözlerini TV100’de ‘Doğru Yorum’ programında karşılık veren Çömez, annesinin bu olayın içerisine çekilmesinin kendisini derinden yaraladığını belirtti.

 

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Turhan Çömez’in annesinin yaşadığı binaya astırdığı ‘‘Sayın Özgür Özel, adaylarınıza oyu İYİ Partililerden değil, DEM’lilerden isteyin, İYİ’lerden size oy yok’ afişine tepkisini Çömez’in annesini evini deşifre ederek gösteren  CHP lideri Özgür Özel, “Bir partinin genel başkanı bir meydana gelecek, bir miting yapacak. Sen de gidip ananın evine pankart astırıp protesto yapacaksın. Yazıklar olsun. Şimdi bunu annesinin evi dışında astıracak yer bulamaması da hazin bir durum” dedi. Turhan Çömez’in kendilerine yakın televizyon kanallarında ünlü olduğunu ileri süren Özel, “Balıkesir’de Ahmet Akın’ın hakkını savunacağız diyenler aksine geçmişte AK Parti’de siyaset yapıp muhalifleşen, bizim hepimizin emeğiyle var edilen, televizyon kanallarında ün yapan birisi ile geldi karşımızda aday oldu” sözlerini sarf etti.

 

“CHP BALIKESİR’DE DEM’LE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR”

CHP’nin Balıkesir’de DEM Partisi’yle işbirliği yaptığına dikkat çeken İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, “Bandırma’da bu mitingin yapıldığı yerde DEM Partisi’yle iş birliği yaptılar. DEM Partisi ilginç bir hülle yaparak listelerini geç verdi ve geç verdikten sonra da aday çıkartılmadı Bandırma’da. Öte yandan Aydın’da HDP’den 26.dönemde ikinci sıra milletvekili adayı olan bir kişi Ahmet Akın’la boy boy fotoğraflar vererek biz beraberiz çalışıyoruz dedi. Bende tabiatıyla böyle bir niyetiniz var oyu DEM Partililerden isteyin İYİ Partililerden istemeyin dedim.  Ben bu pankartı son derece medeni şekilde 83 yaşındaki annemin balkonuna astım. Burada gelen cevap bizim sayemizde kanallarda gözüküyorsun. Kusura bakmayın bir siyasi parti lideri yandaş medya diye bir grubu eleştiriyorsanız o zaman bizimde candaş medyamız var burada çıkamazsınız diye ambargo koyamazsınız.” dedi.

 

“ANNEMİN BU OLAYIN İÇERİSİNE ÇEKİLMESİ BENİ DERİNDEN YARALADI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in küçük bir pankarttan rahatsızlık duyduğunu kaydeden İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, “Anası balkonu dedi, bu çok vahim bir durum. Bir siyasi parti genel başkanı bir milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayının balkonundaki küçük bir pankartta rahatsız olup “anasının balkonu” demesini takdirini ben millete bırakıyorum. Benim anam ben 12 sürgünde yaşarken bunun çilesini çekmiş bir kadındır. Bu şekilde anlamsız bir tartışmanın içerisine çekilmesi beni derinden yaraladı. Benim annem benim sürgün yıllarımda çile çekmiş birisi. Yıllar sonra başka bir partinin genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi adresinin ifşa edilmesi ve anasının balkonuna asmış başka yerde asabiliyor mu gibi tehditvari bir üslupla yaklaşması olması beni üzdü. Ben o balkona geçen seçimde Kemal Beyin resmini de astım. O balkonda benim annemin oturduğu belli değil. Anası balkonu diye tehditvari konuşması.   Siyaset olgunluk meselesidir. Hata da yapmış olabilirim. Ben hata yaptığımı düşünmüyorum. Bir siyasi parti genel başkanına çağrıda bulunmak nezaketsizlik değildir siyasi bir mesajdır. Ben kendi annemin balkonundan diyorum ki; benim evin dibine gelerek benim kapıma gelerek benim teşkilatımdan oy isteme diyorum. Senin teşkilatın DEM Partililerle birlikte gidin onlardan oy isteyin diyorum. Bir genel başkan buna tahammül gösteremez mi? Bu kadar fevri davranmak doğru değildir” dedi.

 

AHMET AKIN DEM’LİLERLE ÇALIŞIYOR!

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın seçim kampanyasını HDP 26. Dönem Aydın milletvekili adayı bir ismin yönettiğine dikkat çeken Turhan Çömez, “Bir taraftan Özgür Özel Ahmet Akın için milliyetçi dedi öte yandan Aydın’ın 26. Dönem HDP milletvekili adayı olan kişi Balıkesir’e gelerek Ahmet Akın’a desteğini açıkladı. Birçok gazetede Ahmet Akın’ın kampanyasını yürüttüğüne dair haberde yaptı ben yalanladığını da görmedim.  Bunlar var olan tartışmalar. Balıkesir siyasetçileriyle DEM’lilerle aralarına çizgi koymaları gerektiğini açık yüreklilikle istedim. Sonrasında Ahmet Akın benim teröristlerle işim yok dedi, bu doğruydu ama DEM Partisiyle arasında mesafe olduğuna yönelik hiçbir ifadesi olmadı, söz konusu Aydın’ın 2. Sıra HDP adayıydı. Şu anda kendi açık sosyal medya hesaplarından Ahmet Akın ve CHP’ye açık bir şekilde destek veriyor. Birlikte çalıştıklarına yönelik mesaj veriyor. Tüm bunlar yerel siyasette gün yüzünde olduğu için tartışılan konular olduğu için ben son derece iyi niyetli şekilde bizden oy istemeyin isteyeceksiniz DEM Partililerden oy isteyin dedim.”