Balıkesir’de ihtiyaç sahiplerine kol-kanat geren sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Türkiye Anneler Derneği Balıkesir Şubesi, Ramazan ayında da çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hayırsever insanlardan alınan yardımları ihtiyaç sahipleriyle buluşturan dernek her gün yüzlerce kişiye yardım eli uzatıyor.  Türkiye Anneler Derneği Şube Başkanı Zekiye Seferbey, Balıkesir’de kendilerine kayıtlı 600 aileye gıda ürünleri, maddi yardım,  burs gibi yardımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.  Yardımlarla ilgili konuşan Seferbey, “ Vatandaşlarımızın bize olan güveniyle ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz. Valiliğimiz, belediyelerimiz, tüm siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bizi seviyor ve güveniyor. İki yıldır pandeminin pençesindeyiz ama biz bir gün bile kapatmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sürdürdük. Şu anda vatandaşımız zor durumda. Pandemi döneminde Manyas’ta, Sındırgı’da evi yanan vatandaşlarımıza evler yaptık. Kurumların yanı sıra vatandaşlarımız bu yardımın bir yerlerinden tuttu ve yardımcı oldu. Evlerin eşyalarını sıfırdan aldık. Güzel yardımlar yaptık. Erzakları hiç eksik etmedik.  600 aile bizim derneğimize kayıtlı. İş insanları bize güveniyor. Kimi ararsak bizi geri çevirmiyor.  Hiç kimseyi mağdur etmedik. Para verdik, alışveriş kartı verdik, kömür dağıttık,  40 öğrenciye burs veriyoruz. İlk, orta, lise seviyesinde çocuklarımızı giydirdik. İki hafta önce mağdur aileleri çocuklarıyla birlikte Çanakkale’ye gönderdik.  Yine mağdur ailelerin çocuklarını bir otobüs Uludağ’a gönderdik” dedi.

PANDEMİDE BİLE ÇALIŞTIK

Pandemi sürecinde dahi yardım çalışmalarını bırakmadıklarını ifade eden Türkiye Anneler Derneği Şube Başkanı Zekiye Seferbey, “Bizim bütün hedeflerimiz çocuklar. Çocukların zor şartlar yaşamasına gönlümüz razı gelmiyor. Çocuklar bizim her şeyimiz. Nasıl yetişirse büyüdüğünde de öyle devam eder. O çocukların mutluluğunu görebiliyorum.  Anneler pandemi demeden, tatil demeden geçirdik.  Bu zorlu süreç bizi yıldırmadı, eve hapsedemedi.  İhtiyaç sahiplerinin yakacağını, erzakını neye ihtiyacı varsa temin ettik. Biz yapamadıysak belediyelerden talep ettik.  Yetemediğimiz yerde insanları yönlendirdik. Bunlar bizim insanlarımız, bir çocuğun aç kalması, aç yatağa girmesini istemeyiz. Biz Türk milleti olarak çok merhametli insanlarız. Çocukların okul ihtiyaçlarını, burslarını, kıyafetlerini temin ediyoruz. Burslar bizim için çok önemli” dedi.   Zekiye Seferbey, Ramazan ayında hayırsever vatandaşların fitre ve zekatlarını alacaklarını ve bunları ihtiyaç sahipleriyle buluşturacaklarını belirtti.