Zafer Partisi İl Başkanlığı, düzenlediği basın açıklamasıyla ülke ve Balıkesir gündemine dair konuları değerlendirdi. Altılı Masa’nın paydaşlarının anayasanın ilk 4 maddesine yönelik söylemleri üzerinden eleştiren Zafer Partisi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de tarifelere yaptığı zamları hedefe oturttu.

Zafer Partisi İl Başkanlığı,  Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Türkiye ve Balıkesir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altılı Masa çerçevesinde muhalefeti hedef alan Zafer Partisi İl Başkanı Suat Aydın, “ Altılı ittifakın koltuk değnekleri, süs bebekleri Ali Babacan, anayasadan Türklüğü kaldıracağını ilan ediyor. Babacan’ın Türklüğü kaldırmak söylemeni kınıyor ona şunu hatırlatıyoruz; senin ağa baban milliyetçilik ve Türklüğü ayaklar altına aldı ama Türklüğü bu vatandan silemedi. Bu vatandan hiçbir hadsiz, hiçbir densiz, hiçbir şahıs, hiçbir kul Türklüğü silemez. Babacan haddini bil. Babacan’la birlikte yol almak isteyen milliyetçi, muhafazakâr, Atatürkçü kardeşlerim Altılı Masayı bir daha düşünün” dedi.

“SEN KUL AHMET’SİN”

Altılı Masa’nın bir diğer paydaşı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu da eleştiren Zafer Partisi İl Başkanı Suat Aydın, “Ahmet Davutoğlu, seçecekleri cumhurbaşkanını kul gibi idare etmekten bahsediyor. Seçeceğiniz cumhurbaşkanının sözlerinden çıkmayacağından bahsediyorsunuz. Siz kendinize kul mu arıyorsunuz Türk milletine hizmet etmek mi istiyorsunuz. Türk milletine hizmet edecek adaya bile dalga geçer gibi kul olarak bakıyorsunuz.  Bu kulluk 2014-2016 yılındaki başbakanlığın döneminde Recep Tayyip Erdoğan’a kul olmaktan geliyor bu kulluğun. Çünkü sen kul Ahmet’sin. Yeniden kendin gibi cumhurbaşkanı istiyorsunuz.   Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi demektir.  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakı’nın yanlışlarını söylüyor.

“BALIKESİR HALKINI ÖPMEYE Mİ GELDİNİZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de hedefine alan Zafer Partisi İl Başkanı Suat Aydın, “ Bu meydanda iki kez ‘Ne Mutlu Türküm’ tabelasının kaldırılması için çıkıp açıklama yaptık. Sorunları dile getirdik. Aynı AK Parti Genel Başkanı gibi her ay sizlerde güncelleme yapıyorsunuz. Bunlara her ay otomatikman zam geliyor. Sizler her ay zam yapmaya mı geldiniz güncelleme diyerek, maliyet diyerek Balıkesir halkını öpmeye mi geldiniz. Artık Balıkesir halkının yakasından düşün, hizmet edin çünkü belediyenin görevi budur,  her ay zam yapmak değildir. Geçen ay 400 lira olan otomobil abonman ücreti 650 liraya, 13 lira olan iki saatlik ücret 20 liraya çıktı. Bu vicdansızlıktır. Belediyecilik konser düzenlemek değildir. Ali Hikmet Paşa Caddesi, Milli Kuvvetler Caddesi üç aydır kapalı işleri bitiremediğiniz için. Rahmetli Sabri Uğur, bu iki projeyi en fazla 25 günde yapıp bitirirdi. Üç ay insanları perişan ettiniz.