ALGEM vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Altıeylül Belediyesi, Ramazan ayında da garip-gurebayı unutmayacak. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın talimatıyla ALGEM’in sosyal yardımlar için ayırdığı pay Ramazan ayında iki katına çıkartıldı

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ramazan ayında sosyal yardımlara ağırlık vereceklerini, bayramda ihtiyaç sahiplerini sevindireceklerini kaydetti. 
ALGEM aracılığıyla ilçede yaşayan vatandaşlara yardım ettiklerini belirten Başkan Hasan Avcı, Ramazan ayında yardım bütçesinin iki katına çıkartılacağını açıkladı. Son iki yıldır zorlu pandemi şartlarından dolayı istedikleri Ramazan aylarını geçiremediklerini dile getiren Avcı, “İki yıldır Ramazan-ı Şerif’te birbirimize vakit ayıramadık. İnşallah bu sene ve bundan sonraki senelerde geçmişte yaşadığımız zahmetli ve zor süreci bir daha yaşamamayı umut ediyoruz. Daha güzel, birlikte sofraları kurduğumuz sevdiklerimizle birlikte olduğumuz iftiharlar diliyoruz” dedi.

İFTARDA SICAK YEMEK HİZMETİ

Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine yönelik tüm imkânlarını seferber ettiklerini kaydeden Başkan Hasan Avcı, “Altıeylül Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik var gücümüzle çalışıyoruz. Ramazan-ı Şerif’te bunu var gücümüzle bunu daha detaylı bir programlama yaparak devam ediyoruz. 
Bu ay içerisinde hem ben hem başkan yardımcılarımızla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine misafir olarak geçireceğiz. Özellikle yalnız yaşayan, engelli olan vatandaşlarımıza yönelikte tüm Ramazan boyunca sıcak yemek hizmetimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda olacak. 
Nerede bir kimsesiz varsa nerede bir boynu bükük varsa orada olacağız. Kimsesizlerin kimi ihtiyaç sahiplerinin belediyesi olmak için gayret ettik” dedi.

RAMAZAN’A ÖZEL BÜTÇE

Sosyal yardımların mali boyutu hakkında da bilgi veren Avcı, “ALGEM vasıtasıyla sosyal marketimizden Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerini giyindirerek başlayacağız. Özellikle ALKART ile iki kişilik bir aile için aylık 350 lira gıda kartı vereceğiz. 
Aile sayısına göre bu 750 liraya kadar çıkıyor. İhtiyaç sahiplerinin kullanması için senelik bir bütçe ayırıyoruz. İnşallah bu rakam bu sene 10 milyon lira olacak. Aylara döktüğümüzde bu rakam 800-900 bin lira yapıyor. 
Ramazan ayında bu rakamı biz iki katına çıkardık. Yaklaşık 2 milyon, 2.5 milyon bütçe harcayacağız. Cuma-Cumartesi günleri teravih namazlarından sonra vatandaşlarımızla program yaptık. 12 merkez 12 kırsal mahallede vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Başkan yardımcılarımızda bu süreçte sahada olacak” diye konuştu.