Balıkesir’in ilk kültür merkezi olma unvanına sahip Hasan Can Kültür Merkezi tamamlandı. 12 milyon lira yatırım bedeli bulunan dev projeyle Altıeylül kültür ve sanat etkinliklerinde çağ atlayacak. Devlet Tiyatrolarının yanı sıra modern sahne sanatlarının da yer alacağı Hasan Can Kültür Merkezi, Temmuz ayının başında Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla hizmete açılacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül’ün sembol yapılarından biri olacak Hasan Can Kültür Merkezi’ni arkadaşımız Ümit Ulus’la birlikte gezdi.

İKİ YILDA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK PROJE TAMAMLADI

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçeyi Balıkesir’in kültür ve sanat başkenti yapacak, gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sunacak dev projeleri halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. Son iki yıl içerisinde İsmail Akçay Millet Kıraathanesi, Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi ile Sultan Alparslan Kültür Evi gibi önemli projeleri tamamlayıp hizmete açan Başkan Hasan Avcı, Balıkesir’in ilk kültür merkezi olma unvanına sahip Hasan Can Kültür Merkezi’ni şehre kazandırmanın heyecanını yaşıyor.

DEVLET TİYATROLARI SAHNE ALACAK

12 milyon lira yatırım bedeli bulunan, mimarisi ve iç dizaynıyla fark yaratan,  modern sahne sanatlarının yanı konser ve etkinliklere ev sahipliği yapacak, 485 kişi kapasiteli Hasan Can Kültür Merkezi Altıeylül ve Balıkesir’in en önemli kültür merkezi olmaya aday. Önümüzdeki günlerde başta devlet tiyatrolarından oyunlar olmak üzere birçok sahne sanatlarının Hasan Can Kültür Merkezi’nde sahneleneceğini belirten Başkan Avcı, “ Altıeylül’ü Balıkesir’in ve bölgenin kültür ve sanat başkenti yapacağız” dedi.

*********

Altıeylül, Hasan Can Kültür Merkezi’yle kültür ve sanatın merkezi olacak. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçenin kültür ve sanat hayatına dokunacak dev projelerin başında gelen Hasan Can Kültür Merkezi’ni hizmete açmak için geri sayıma geçtiklerinin müjdesini verdi. Son iki yıl içerisinde İsmail Akçay Millet Kıraathanesi, Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi ve Sultan Alparslan Kültür Evi’ni tamamladıklarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin temelini attıklarına dikkat çeken Başkan Avcı, Balıkesir merkezde kültür merkezi olma unvanına sahip ilk tesisi hizmete açacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Zorlu bir sürecin sonunda Hasan Can Kültür Merkezi’ni tamamladıklarını kaydeden Avcı, “Altıeylül Belediye Başkanı olduğum ilk dönemde Zekai Başkanımız Ümraniye Belediyesi’yle kardeş belediye protokolü içerisinde burasının ön görüşmesini yapıp, ihale yapmakla ilgili Hasan Can başkandan sözünü almıştı. Ancak icraata dönüşmemişti. Bizde seçildikten sonra Zekai Kafaoğlu başkanımızla beraber Hasan Can’dan randevu alarak çalışmalara başlayalım dedik. 2018 yılının Şubat ayının sonları gibi ihale yapıldı, ihale yapıldıktan sonra da müteahhit firma işi aldı. 2019 yılındaki yerel seçimlerde Ümraniye Belediyesi’nde bir değişiklik oldu. Yeni belediye başkanımıza da durumu arz ettik, kendisi de Ümraniye Belediyesi sınırları içerisindeki yatırımlara ağırlık vereceklerini ve bu işe devam etmeyeceklerini beyan ettiler. Anlayışla karşıladık. Daha sonra Kültür Bakanlığımızla istişarelerde bulunduk. Bir kısmını Kültür Bakanlığı bir kısmını da Altıeylül Belediyesi olarak biz üstlenerek devam etme kararı aldık. Bugün hamdolsun geldiğimiz noktada kültür merkezimiz tamamıyla bitmiş durumda. Temmuz ayının ilk haftasında Kültür Bakanımızın katılımıyla burasını halkın hizmetine açacağız. 12 milyon liranın üzerinde bir maliyetle burasını tamamladık. Bunun 2 milyon 100 bin lirasını Kültür Bakanlığından destek geldi. 2 milyon lira daha destek bekliyoruz. Tabi geri kalan kısmından 1 milyon 900 binini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can döneminde verilmişti. Geri kalan kısmını da biz Altıeylül Belediyesi olarak finanse ederek bu seviyeye getirmiş olduk. Yaklaşık 485 kişilik bir salon. Şehrimizde sadece bir Salih Tozan Gösteri ve Toplantı Merkezi vardı. Avlu Gösteri Merkezi buna ilave olmuştu. Bugün yeni kültür merkezini ilave ederek Altıeylül’ün ilk kültür merkezini kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“GENÇLERE YATIRIM BU MEMLEKETE YATIRIMDIR”

Altıeylül’de gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimini sağlayacak projelere önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Gençler bizim geleceğimiz, biz gençlere yatırım yapmazsak geleceğimize yatırım yapmamış oluruz. Gençlere yaptığımız yatırım bu memleketin geleceğine yapılan yatırımdır. Gençlere yatırım yapma konusunda aşkla, şevkle çalışıyoruz. Sadece binalarla değil, diğer icraatlar ile de bunun altını doldurmak istiyoruz. 8 ay önce Gençlik ve Spor Müdürlüğünü kurduk. Bu kurduğumuz müdürlükle bir taraftan kütüphanelerimizde kültür merkezlerimizde gençlerimize yönelik tiyatral faaliyetler, sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bir taraftan gençleri yetiştirmeye çalışırken bir taraftan da gençlerimizin ihtiyacı olan eserleri kazandırıyoruz. Biz ALGEM’de ihtiyaç sahibi çocuklarımıza yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yerel seçimlerden sonra son iki yılda üç önemli eseri halkın hizmetine açtıklarını ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı,  “Bizim ilk eserimiz Plevne Mahallesi içerisindeki İsmail Akçay Millet Kıraathanesi. 6 Eylül 2019 tarihinde orasının açılışını yaptık. Geçen yıl pandemi olmasına rağmen Sultan Alparslan Kültür Evi’yle, Baruthane’deki Sabri Uğur Millet Kıraathanesi’nin açılışını yaptık. Sultan Alparslan Kültür Evi içerisinde 4-6 yaş arası kuran kursu, spor salonu, etüt salonu, kütüphanesi, kafeteryası, açık portatif havuz salonu, okçuluk kursu da açarak orayı çocuklarımızın bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi 1909 yılında yapılmış, Balıkesir’imizin tarihi bir yapısı olan Baruthaneyi restore edip, düzenledik. Parkını da oradaki vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir hale getirdik. Üç tane eseri iki sene içinde yaptık. Hasan Can Kültür Merkezi üçüncü eserimiz oldu. Algem hizmet binamızda da Salih Tozan Gösteri Salonu büyüklüğünde bir yeri sinema salonu haline getireceğiz.

SIRADA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YAŞAM KOMPLEKSİ VAR

Aile danışma merkezi, atölyeleri, etüt salonları, çocuk üniversitesi belediyenin bazı birimleri ve sosyal marketiyle 6 bin 400 metrekare alana ALGEM hizmet binasını yapacağız. Plevne Mahallesi’nde kapalı pazaryerimiz var. Burasının ihale çalışmaları devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin içerisinde havuzu, kütüphanesi, fitness salonu, skyparkı, tenis kortu ve restoranıyla cazibe merkezi olacak. İhalesini yapacağımız projelerden biri de Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Fahri Kiraz Kız Meslek Lisesi’nin yanına yüzme havuzu ve kütüphanenin ihalesini gerçekleştireceğiz. Seyyit Ahmet Arvasi Parkı’nın içerisinde hem kreş hem de kütüphane olarak değerlendireceğiz.

“DEVLET TİYATROLARI GETİRECEĞİZ”

Hasan Can Kültür Merkezi’nde önemli sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması için planlamalara başladıklarını kaydeden Başkan Avcı, “ Hasan Can Kültür Merkezi’nin içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Genç Ofisi olacak. Burada okuma salonu, müzik salonu olacak. Önümüzdeki süreçte devlet tiyatrolarına buraya kazandırmaya çalışacağız. Kültürel etkinliklerle burayı amacına uygun şekilde dolu dolu kullanacağız. Şu anda Atatürk Yüzme havuzumuz var” dedi.

ALTIEYLÜL’DE 2024’TE 4 YÜZME HAVUZU OLACAK

Yeni projelerin de müjdesini veren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ Bunun yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde ve Fahri Kiraz Kız Meslek Lisesi’nin yanına da havuz yapacağız. Bu üç havuzun yanı sıra trenlik bağına da bir dördüncü havuzu yapacağız. Altıeylül 2023 yılına geldiğinde 4 tane yüzme havuzu olan bir ilçe olacak.  Altıeylül Belediyesi olarak büyükşehri her alanda hissettiren bir ilçe olmak istiyoruz. Bunun için şehrimizde yaşayan gençlerimize, vatandaşlarımıza ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlara devam edeceğiz.”