Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Koronavirüsü salgını nedeniyle yaptıkları çalışmalar hakkında basını bilgilendirdi. Koronavirüsü salgınının yayılmaması adına Altıeylül Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini kaydeden Avcı, belediyenin kiracılarına bu dönemde yardımcı olmak adına kira almayacaklarını açıkladı.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen Koronavirüsüne karşı belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. Toplu alanlar başta olmak üzere birçok yerde dezenfekte işlemleri yaptıklarını ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ 11 Mart itibariyle ülkemizde görülen ilk vakayı görerek dünyanın geçtiği sıkıntılı döneme bizde geçtik. Sağlık Bakanlığımız bünyesinde bu işi çok ciddiye alarak olabilecek en makul zayiatla atlatmaya çalışıyoruz. Bizlerde yerel yönetimler olarak elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. 11 Mart itibariyle Koronavirüsü vakası ülkemizde görülmeye başlamasıyla birlikte bizde müdürlerimizle acil toplantı yaparak bu virüsten korunmaya yönelik personelimize eğitim verdik. Daha sonra İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında ihtiyacı olan personelimize idari izin sayılması prosedürü tamamlandı. Personellerimizden izin talep edenlere her türlü kolaylığı sağladık. İlçemizde dezenfekte çalışmalarına başladık. Kurum içerisinde personelimize yönelik hizmet binamızın tamamını dezenfekte ettik. Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla halkımızın bu konuda bilinçlendirme adına yazılı ve görsel olarak sosyal medya hesaplarımızda, web sitemizde ve billboardlarda tanıtımlar hazırladık. İlçemiz sınırlarında ortak kullanım alanları olan; cadde, sokak, üst geçit gibi alanlar ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde dezenfekte edildi. Riskler ortadan kalkasıyla kadar bu alanlar dezenfekte edilecektir. İlçemizdeki tüm parkların dezenfekte işlemlerini tamamladık. Her hafta ilçemizdeki parkların dezenfekte işlemlerini yapacağız. İlçemizde bulunan Pazar yerleri sabah itibariyle dezenfekte işlemlerini yaptık. Bugün itibariyle ilçemiz sınırları içerisindeki ilkokul ve ortaokulların dezenfekte işlemlerini tamamladık. Kırsal mahallelerimizdeki ilkokul ve ortaokulların dezenfekte işlemlerine devam ediyoruz. Sağlık ocakları, muhtarlık hizmet binaları, çöp konteynırları da dezenfekte edildi. Merkezdeki camilerin tamamının dezenfekte işlemleri tamamlandı. Kırsal mahallelerimizde de camilerin yüzde 90 oranında dezenfekte işlemleri tamamlanmış oldu” dedi.

BELEDİYENİN SOSYAL VE KÜLTÜREL KURUMLARI KAPATILDI

Altıeylül Belediyesi’nin sosyal ve kültürel kurumlarını geçici olarak kapattıklarını belirten Başkan Hasan Avcı, “ Belediyemiz adını hizmet veren Türk Müziği Eğitimi ve Sanat Merkezimizin eğitimlerine ara verdik. Kültür faaliyetleri kapsamında organize edilmiş Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı güvenlik tedbirleri kapsamında iptal ettik. İsmail Akçay Millet Kıraathanemizi Bakanlıktan gelen talimattan önce kapattık. ALGEM kanalımızla sosyal marketlerimizden faydalanan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız bizden aldıkları kartla alışveriş yapabiliyorlardı. Mart ayı içerisinde bu vatandaşlarımızın aldığı maddi yardımı iki katına çıkardık. 60-65 yaş üstü, engelli vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız evlerini terk etmesinler. İhtiyaçları oldukları zaman Altıeylül Belediyemizin WhatsApp ihbar hattı var 0553 154 01 01 ve yine Çağrı Merkezimiz 444 06 09’a bildirirlerse bu vatandaşlarımızla biz ilgileniriz. Altıeylül Belediyesi olarak 65 yaş üstü kimsesiz, hasta vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Nikâh işlerimizle ilgili nikah merasimleri yasaklandı. Bu günden itibaren sadece nikâh kıyma işlemi yapıyoruz. Bunu da evlenecek olan vatandaşlarımız ve iki şahit olarak kabul ediyoruz. Belediyemiz iştiraki olan kafetaryalarımızı kapattık. Kafeteryaları tarama faaliyetleri yapıyoruz. Herhangi bir çay ocağında vatandaşlarımızın oturarak bir araya gelmesinin önüne geçiyoruz. Sadece esnafa götürecekse işini yapmasını istiyoruz. Özellikle belediyemiz saha personeli için maske, eldiven ve tulum hazırlıklarını yaptık. Dezenfekte konusunda çalışmalarımızı yaptık. Büyükşehir Belediyemizde bizde ne kadar eksik varsa bize her türlü desteği veriyorlar. Karesi Belediyemizle beraber belediyeye gelen tüm vatandaşlarımızın sorunlarını zemin katta çözüyoruz. Asansörleri bu süreçte kapattık. Vatandaşlarımız belediyeye geldiği zaman zemin katta sorunlarını çözecek. Vatandaşlarımızın ödemelerini web sitesi aracılığıyla yapmasını talep ediyoruz. Bunun yanında eylem planı oluşturuyoruz”

ALTIEYLÜY KİRACILARINDAN KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Koronavirüsü salgını nedeniyle dükkanını kapatan Altıeylül Belediyesi’nin kiracılarından kira almayacaklarını ifade eden Avcı, “ Kahvehaneler kapatıldı, esnaflarımız zorunlu ve sıkıntılı bir süreç içerisine giriyor. Bizde bu süreçte dükkanını kapatmak durumunda olan kiracılarımıza kolaylık sağlıyoruz. Alacağımız kararla birlikte kira almayacağız. Park Bahçeler Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde her birimimizde gruplar oluşturduk. Bu gruplar sürekli dezenfekte işlemi yapıyorlar. 600 aşkın personelimiz Altıeylül içerisinde yaşayan vatandaşlarımız için gönüllü olarak çalışacak. Altıeylül içerisindeki ilçe başkanlıklarının temizliğini yaptık. Zabıtaya da denetim konusunda hassas olarak çalışmasının talimatını verdik” dedi.