Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, devam eden ve yeni başlayacak projelerin yatırım tutarının 115 milyon lira olduğunu söyledi. Hizmet belediyeciliğinin yanı sıra kültür ve sosyal belediyecilik alanında da ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Avcı, 2021’de ilçeye üç yeni millet kıraathanesi daha kazandıracaklarını söyledi. Avcı, ayrıca Karatepe mevkiine yeni belediye binası yapmayı planladıklarını belirtti.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçenin fiziki alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılayan hizmet belediyeciliğinin yanı sıra çocuk ve gençlerin kişisel gelişimine katkı sunmayı hedefleyen kültür belediyeciliğine de önem verdiklerini açıkladı. Kısa bir süre önce açılışını yaptıkları Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi’yle 2020 yılında iki tane millet kıraathanesini ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Avcı, 2021 yılında da Gümüşçeşme, Sütlüce ve Yıldız Mahallelerine millet kıraathanesi yapacaklarını vurguladı. Altıeylül Belediyesi hizmet binası konusunda da Karatepe mevkiinde 26 dönümlük bir arazinin belirlendiğini ifade eden Başkan Avcı, 2021 yılında projeyi, 2022’de ise inşaatı gerçekleştirip 2023 yılında yeni hizmet binalarına geçeceklerini kaydetti.   Hizmet belediyeciliğinde de 2021 yılı için önemli hedefler belirlediklerini kaydeden Avcı, “Önümüzdeki yıl kırsal mahallelerimizin ihtiyacını karşılamak için 350 bin metrekare kilit parke taşı ihalesine çıkacağız” dedi. Avcı, devam eden ve yeni başlayacak projelerle birlikte Altıeylül’e 115 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

“2021’DE HEDEF ÜÇ YENİ MİLLET KIRAATHANESİ”

2021 yılında üç yeni millet kıraathanesini Altıeylül’e kazandıracaklarına dikkat çeken Hasan Avcı, “ ALGEM’i, Kültür Merkezi’ni ve Assuva’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Hedefimiz üç açılış 2021. Plevne Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığımız Baro’nun arkasındaki yere kapalı pazaryeri projesine önümüzdeki günlerde başlayacağız. Plan tadilatlarını yapıyoruz. Yeni yaptığımız projelerde bölgesel ihtiyaçlara göre kreşi de dahil ediyoruz. Pazaryerine kreş ve kütüphane dahil ettik. 2021 yılında da üç tane millet kıraathanesine başlayacağız. Bunlarda; Gümüşçeşme’de Salı pazarının karşısında, ikincisi Sütlüce Mahallesi’nde Abdulhakim Arvasi Parkı’nda,  üçüncüsü de Yıldız Mahallesi’nde yapılacak. Birkaç ay içerisinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde Fahri Kiraz Anadolu Lisesi’nin yanına yüzme havuzunun ihalesini yapacağız. Bunun içerisinde hem fitnessi hem okuma salonu hem de kreşi olacak.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI KARATEPE’YE YAPILACAK

Altıeylül Belediyesi’nin yeni hizmet binasının Karatepe mevkiine yapmayı planladıklarını açıklayan Başkan Hasan Avcı, “ 2021 yılında 5 inşaata başlayacağız ve üç yerinde açılışını yapacağız. Ayrıca 2021 yılı içerisinde Karatepe Mevkiinde yeni belediye binasını projelendirip, 2022 yılının ilk aylarında inşaatına başlayacağız. Hedefimiz 2023 yılında yeni belediye hizmet binamıza taşınmak olacak.  26 dönümlük alanda hizmet binamızın yanı sıra yeşil alanıyla şehrimize güzel bir cazibe merkezi kazandıracağız” dedi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NİN GÖZBEBEĞİ

Altıeylül Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunacak proje ve çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Avcı, “ Pandemi sürecinden sonra gençlerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz meclis toplantısında Spor Müdürlüğümüzü kurduk. Gençlerimizin sosyal ve sportif etkinlikler için önlerini açacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda ilkokul, ortaokul ve lise konseylerini kuracağız. Rektör beyle yapacağımız görüşme neticesinde de üniversite konseyini oluşturmak istiyoruz. Bu konseylerde çocuklarımızın, gençlerimizin taleplerine göre etkinlikler yapacağız. Altıeylül Çocuk ve Altıeylül Gençlik Kulübü kuracağız. Bu kulüplerde sosyal etkinlikler yapacağız. ALGEM’in içerisinde çocuk üniversitesi kuracağız. Çocuklarımıza burada bilim alanında kendilerini yetiştirebilecekleri alan ortaya koyacağız. Başarılı çocuklarımızı da burada yetiştireceğiz. ALGEM’de etüt merkezlerimizi olacak. Özellikle ihtiyaç sahibi olup ders konusunda takviye isteyen öğrencilerimize gönüllü öğretmenlerimiz vasıtasıyla kurs vereceğiz. Çocuklarımızın yaşadığı şehri her yerini iyi tanımalarını istiyoruz. Pandemi süreci geçtiğinde ilçelerimizde gençlerimize Balıkesir’i tanıtacağız. Her hafta sonu Balıkesir’in körfezini, dağ bölgesini, Güney Marmara bölgesini tanıtacağız. Gençliğe yatırım yapmak istiyoruz. Plevne Mahallesi’ndeki millet kıraathanesine gelip burada ders çalışan öğrencilerimizin yüzde 95’i sınavlarda başarılı olup, iyi yerleri kazanmışlar. Halalca Mahallemizde mola evi yapmayı planlıyoruz. Engelli çocukları olan ailelerin burada çocuklarını bırakarak nefes almalarını sağlayacağız” dedi.

YATIRIMLARIMIZIN BEDELİ 115 MİLYON LİRAYI BULDU

Altıeylül ilçesi sınırları içinde devam eden ve yeni başlayacaklar projelerin yatırım maliyetinin 115 milyon lirayı bulduğunu belirten Başkan Hasan Avcı, “350 bin metrekare kilit parke taş ihalesine çıkıyoruz. Kırsal mahallelerde kilit parkı sorununu halledeceğiz. Bizim şu an devam eden 100 milyonluk liralık yatırımımız var. Kilit parkeyi de dahil edersek 115 milyon liralık yatırımımız var” dedi.