Boşuna dememişler ‘Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan’ diye… Bir zamanlar CHP’de görmeye alışık olduğumuz parti içi kavga ve hizipçilik Balıkesir’de İYİ Parti teşkilatlarına sıçradı.

14 Mayıs seçimlerine bir buçuk aydan kısa bir süre kala kavga ve hizibin temelinde İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük ve eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Özlem Ural var. Genel Merkez, bu hizip ve kavga ortamından dolayı birçok ilde uyguladığı temayül yoklamasını teşkilatın tansiyonunu daha da yükseltmemek için Balıkesir’de yapmadı.  Aslında her şey yakın zamanda gerçekleşen İYİ Parti İl Kongresi öncesinde başladı. Bir dönem il başkanlığı görevini yaptıktan sonra milletvekili aday adaylığı için istifa eden Özlem Ural ile parti içi muhalefetin adayı olarak kongrede aday olup seçimi kazanan Hasan Fehmi Yörük kutuplaşması milletvekili aday listesinin açıklanmasına kısa bir süre kala  iyice ayyuka çıktı. Her ne kadar iki isim birbirini yakın zamana kadar açık şekilde eleştirmese de Ural ve Yörük’e yakın olduğu bilinen sosyal medya hesapları ve sayfalar birbirilerinin aleyhinde sözleri yenilir yutulur cinsten değildi.

ARTIK AÇIK AÇIK BİRBİRLERİNİ  HEDEF ALIYORLAR!

Son olarak Özlem Ural’ın milletvekili aday adaylığı açıklaması esnasında bir gazeteciyle arasında geçen diyalogta ‘Ayıdan post, gazeteciden dost olmaz’ sözleri sonrasında İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “ Sen cesutlar hareketinin bir üyesi olamazsın!” diyerek açık şekilde Ural’ı eleştirmişti.  Ural da bu eleştirilere Hasan Fehmi Yörük’ün kendisi aleyhinde yayınladığı açıklamayı da paylaşarak “Her meslekten doğru ve dürüst insanlarla, halkımızın algıyla çalgıyla kandırılmasına ve yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz” karşılığını vermişti.

KAVGA ORTAMINDAN DOLAYI  BALIKESİR’DE TEMAYÜL YAPILMADI

Balıkesir’deki kavga ve hizip ortamından rahatsız olan İYİ Parti Genel Merkezi, birçok ilde milletvekili aday adayları için uyguladığı temayül yoklamasını Balıkesir’de yapmadı. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’ün ve yönetim kurulunun ısrarına rağmen teşkilatlardaki çatlağın daha da büyümemesi için temayül seçeneğini masadan kaldıran İYİ Parti Genel Merkezi, Balıkesir’deki milletvekili aday listesi için ilçe başkanlıklarının ve il yönetiminin görüşlerini alacak  son kararı ise Genel İdare Kurulu verecek.