Altıeylül Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında çığır açtığı Altıeylül Gelişim Merkezi(ALGEM), yardıma muhtaç vatandaşlara dokunmaya devam ediyor. 2019 yılının 9 aylık döneminde 8 bin 195 aileye yardım elini uzatan ALGEM, 2 bin 157 kişinin de kıyafet ihtiyacını karşıladı.

Altıeylül Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulaması Altıeylül Gelişim Merkezi(ALGEM) yardıma muhtaç vatandaşlara el uzatmaya devam ediyor. Altıeylül’de muhtaç kimse kalmayacak parolasıyla çalışmalarını sürdüren ALGEM, 9 ayda 8 bin 195 aileye yardımda bulundu. Sosyal yardımların yanı sıra meslek edindirme kursları da düzenleyen ALGEM,  513 kişiye verdiği kurslardan 40 kişiyi meslek sahibi yaptı. Faaliyete geçtiği 2015 yılında bin 708 aileye yardımla başlayan ALGEM, dördüncü yılın sonunda 9 aylık süreçte 8 bin 195 aileye ulaşmayı başardı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Altıeylül Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ayan, “ Belediyecilik sadece altyapı üstyapı hizmetleri değildir. 5393 sayılı Kanun’un belediyemize yüklediği görev ve sorumlulukları da yerine getirme çalışmaları devam ederken, muhtaç ailelere alışılagelmiş yardım faaliyetlerinin dışında yeni bir konsept, yenilikçi bir hizmet modeli ile hizmet verilmesi prensibi temel kabul edilmiştir. Bu hedefe ulaşmak için projeler üretilmiş, daha önce sunulan hizmetler ile diğer belediyelerde yapılan uygulamalar büyük bir titizlikle araştırılarak incelenmiştir. Bu araştırmalar neticesinde sosyal belediyecilik gereği ALGEM 2015 yılından bu yana hizmet vermektedir. Bu çerçevede verdiğimiz hizmetlerin başında yardıma muhtaç vatandaşlarımıza gıda ve diğer günlük ihtiyaçlarının karşılanması gelmektedir. Dar gelirli, düşkün, kimsesiz, öksüz, yetim, yaşlı, dul ve engelli vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik durumlarına bakılarak yardımlar yapılmaktadır” dedi.

ALGEM SOSYAL MARKETİ DAR GELİRLİNİN HER TÜRLÜ İHTİYACINI KARŞILIYOR

ALGEM sosyal marketin dar gelirli vatandaşa hizmet verdiğini belirten Ayan, “ALGEM’in bünyesinde yer alan markette kullanılmak üzere ailelerin maddi durumuna göre 141 lira, 168 lira, 232 lira ve 264 liralık ALGEM alışveriş kartları bulunmaktadır. Vatandaşlarımız ALGEM Sosyal Markete gidip ALGEM kartlarıyla normal bir markette nasıl alışveriş yapıyorsa öyle alışveriş yaparak aylık mutfak ihtiyaçlarını karşılıyor. Sosyal marketten alışveriş yapan vatandaşlarımızın, yardım aldıklarının bilinmemesi için marketimizde kullanılan poşetler baskısızdır, üzerinde ne belediyemizin ne de ALGEM’e ait hiçbir logo ya da yazı bulunmamaktadır. Sosyal marketimizde ise bir evin her türlü ihtiyacını karşılayacak 356 kalem ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin fiyatı da normal marketlerin fiyatlarından daha uygundur.  Yardım alacak kişiler ise 7 kişiden oluşan Değerlendirme Kurulu’nda yapılan toplantıda belirleniyor” dedi.

AYDA 1100 AİLEYE YARDIM YAPILIYOR

2019 yılının 9 aylık döneminde 8 bin 195 aileye yardım edildiğine dikkat çeken Ayan, “ Aylık 1100 aileye yardımda bulunuyoruz. Bunun haricinde 65 yaş üstü 657 kişiye 12 ay boyunca düzenli olarak yardımlarımız oluyor. 2019 yılı içerisinde ihtiyaç sahibi 4 aileye sıfır eşya verdik. Yine 9 aylık dönemde 2 bin 157 kişi ALGEM bünyesi bulunan giyim mağazamızdan giyim ihtiyaçlarını karşıladı. 67 aileye kömür yardımı gerçekleştirdik. Evi kötü durumda olan 20 ailenin evlerini tadilat yaptık. Hizmetlerimiz sadece bunlarla sınırlı değil. Hasta durumda olup evden çıkamayacak kişilere evde berber hizmetinden 138 vatandaşımız istifade etti. Ramazan ayında evde iftar hizmetinden 2 bin 361 aileye iftar yemeği verildi. Sosyal yardımların yanı sıra kültürel etkinliklerde yapıyoruz. Bursa ve Edirne gezilerinde 361 kişi faydalandı. ALGEM’in bir diğer önemli hizmeti ise meslek edindirme kurslarıdır. 2019 yılında 513 kursiyer sertifikalarını alırken bunlardan 40’ı kendi işlerini kurdu. Bu kurslarımızda tamamen ücretsizdir.” dedi.