CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı “Ahmet Akın’la Büyükşehir’i alacağız” sözlerinin detaylarını paylaştı. Yakın zamanda yapılan anketlerde sonuçlarının kendi lehlerine olduğunu belirten Sarı, ” Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın, Bütün Büyükşehir Belediyelerimizin çalışmalarını, altyapılarını ve üst yapılarıyla ilgili gelişen yatırımları yakinen takip ediyor. Bu anlamda biz bir sonraki seçimde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’la Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, İl Danışma Kurulu toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına yönelik açıklamasıyla gündemi oluşturmuştu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın “Partim uygun görürse yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım” açıklamasının akabinde CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın adayımız Ahmet Akın sözleri siyasetin nabzını yükseltti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesini Ahmet Akın’la kazanacaklarını iddia eden Sarı, anketlerde de önde çıktıklarını, seçim sattı mahalline kadar farkı daha da açacaklarını dile getirdi.

“2021 YILININ YOL HARİTASINI BELİRLEDİK”

Ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları ve seçilmişleriyle İl Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, bu toplantıda 2021 yılının yol haritasını oluşturduklarını kaydetti. Sarı, ” Partililerimizin geniş katılımıyla il danışma kurulu toplantımızı yaptık. Bu süreç ilçe danışma kurulu toplantılarıyla başladı ve geçtiğimiz cumartesi günü il danışma kurulu toplantısıyla sona erdi. Bütün ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye meclis üyelerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve ilçe yönetimlerimizin belli bir kısmının katılım gösterdiği toplantıda 2021 yılındaki eylem planlarımıza yönelik fikir alışverişinde bulunduk. Yaklaşık 6 saat sürdü toplantımız ve bu süreçte partililerimiz fikirlerini ortaya koydu. Önümüzdeki dönem CHP olarak Millet İttifakı’yla koordineli bir şekilde dayanışarak etkin bir siyaset yapacağız. Şu anda sokakta olan, halkın nabzını tutan, sorunlara çözüm üreten, çözümü de dillendiren CHP siyasetçileri olarak sahadaki gördüklerimizi dile getiriyoruz” dedi.

ANKETLERDE BİRİNCİYİZ

İl Danışma Kurulu toplantısında Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına yönelik sözlerini açıklayan Serkan Sarı, “Öncelikle biz yerelde iktidarı hedefliyoruz. İlk hedefimiz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hak ettiği yönetime kavuşmasının zamanı geldi. Balıkesir’in, büyükşehir belediyesi ilan edildiği 2014 yılından bu yana kaybederek devam ediyoruz. Biz bu gidişata dur demek için sahanın her yerinde etkin bir çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ahmet Akın’dı. Ahmet Akın’la ilgili mücadelemiz ittifaklar sebebiyle İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmamız gerekti. Ama biz o gün mücadelemizi en üst seviyede verdik. Çok az bir farkla kaybettik. Bugün çok farklı bir sonuçla Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Bunları sahada yaptığımız bilimsel anket sonuçlarıyla görüyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın bugün sahada çalışmalarını dolu dizgin sürdürüyor. Hatta Türkiye’nin dört bir yanında çalışıyor. Bütün Büyükşehir Belediyelerimizin çalışmalarını, altyapılarını ve üst yapılarıyla ilgili gelişen yatırımları yakinen takip ediyor. Enerji ve Altyapılardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğundan dolayı birçok belediyeyle ortak çalışmalar yürütüyor. Bu anlamda biz bir sonraki seçimde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’la Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız. Tabi bunun kararını alırken bütün örgütlerimizin oluru ve onayıyla olacak. Biz Büyükşehir Belediyesi’ni Millet İttifakı’nın desteğiyle alacağımıza şüphem yok. Şu anda yapılan anketlerde bu net şekilde görülüyor. Bunun yanı sıra birçok ilçe belediyesini de Millet İttifakı alacak” dedi.

ER MEYDANI KIZIŞIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da “Partim uygun görürse yeniden adayım” sözleri hatırlatılan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Siyasi konjektör bizi nereye götürür bilmiyoruz. Ancak şu an için iktidar sokağın sorunlarını çözemiyor. Biz sürekli sokağın nabzını sürekli tutuyoruz. Seçimlere baya bir zaman var ancak vatandaşın seçimlere beklemeye pek tahammülü yok. Bu sebeple seçimin çok gecikmeyeceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda iddiamızı ortaya koyuyoruz. Biz her türlü seçime hazırız. Yerel seçimlere daha üç yıl var ancak er meydanı kızışıyor” dedi.