Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara 2023 seçimine hazır olun mesajı sonrasında ilk hareketlilik yerel yönetimlerden geldi. 2023 genel seçimine güçlü bir şekilde girmek için kolları sıvayan AK Partili belediyeler, bir önceki dönemin bütçelerinin üç-dört kat büyüklüğünde bütçeler hazırlayacak.

TOTALDE 15 MİLYARLIK BÜTÇE

Geçtiğimiz yıl 1.8 milyar lira bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 bütçesini 4 kat artırıp 7 milyar liralara çıkarmanın hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Bir diğer AK Partili Altıeylül Belediyesi’nin de bir sene önceki 180 milyon liralık bütçeyi 640 milyonlara çıkarma hazırlığı içinde.  Büyükşehir’i, BASKİ’si ve diğer iştirakleriyle birlikte toplamda 15 milyarlık dev bir bütçe oluşturulacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda teşkilatla yaptığı toplantıda “2023 seçimine hazır olun” direktifinin ardından yerel yönetimler düğmeye bastı. 2023 yılındaki genel seçim öncesinde kolları sıvayan AK Partili belediyeler, ekim ve kasım ayındaki bütçe görüşmelerinde 2023 yılı için devasa bütçeler yapacak. Bir önceki sene 1 milyar 800 milyon lira bütçeyle gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı için neredeyse 4 katı bir artış yapıp 7 milyar liralık bir bütçe üzerinde çalıştığı öğrenildi.

2023 YATIRIM YILI OLACAK!

Yine geçtiğimiz sene 150 milyon lira bütçeyle hizmetlerini gerçekleştiren AK Partili Altıeylül Belediyesi’nin 2023 bütçesini 640 milyon liraya çıkaracak.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yanı sıra BASKİ ve diğer belediye iştiraklerinin bütçeleriyle totalde 15 milyarlık bir bütçenin oluşması bekleniyor.  2023 genel seçimi öncesinde bir yılda hizmet atağı yapılacağı ve yatırımların bu doğrultuda gerçekleşeceği belirtiliyor.