Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın başkanlığında düzenlenen ‘Ak Parti İl Başkanlığı Belediye Meclis Üyeleri İstişare ve Koordinasyon’ toplantısına; Ak Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, 20 İlçenin Belediye Meclis Üyeleri ve 20 İlçenin Ak Parti İlçe Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında; “Hedefimiz olan 2023 seçimlerine 16 ay kaldı” diyen Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “ En büyük ana hedefimiz olan 2023 hedefimize 16 ay kaldı. Dolu dolu geçireceğimiz, yaşayacağımız, var gücümüzle çalışacağımız ve telafisi olmayan bir 16 ay. Bundan sonra tüm teşkilatımızla birlikte, pozitif işlem, eylem ve faaliyetlerimizle 2023 Haziranındaki seçimde Allah’ın yardımı ve milletimizin de teveccühü ile Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi TBMM’de de en büyük parti olmamızı inşallah tekrar sağlayacağız.’ dedi.

YILMAZ: “2023 SEÇİMLERİNDE EN YÜKSEK OYU ÇIKARMAMIZ LAZIM..”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Şunu söylemekte yarar var. Son dönemeçe giriliyorSiyasetin farklı bir yerindeyiz biz. Neyi yönetiyoruz Balıkesir Büyükşehir belediyesini. Gerçekten bizde olması için de sizlerin tam bir duruş sergilemeniz lazım. İl Genelinde Meclis Üyesi sayımız Cumhur İttifakı 186, Millet İttifakı 186. Benle beraber 187 ile biz öne geçiyoruz. Bizim kaybettiğimiz ilçelerde grup başkanvekillerinin çıkıp muhalefet görevini yerine getirmesi lazım. Ben; iyi geçinelim, ılımlı bir siyaset izleyelim cümlesi daima geçerli olacak diye bir şey yok. Siyasetin kuralı belli. Kimin nerde, neyi, niçin söylediği de belli. 2023 seçimlerine iyi hazırlanmamız lazım. Balıkesir’de milletvekillerimizin, Cumhurbaşkanımızın alabileceği en yüksek oyu çıkarmamız lazım” dedi.

UYGUR: “28 ŞUBAT’I İYİ ANLAMAMIZ LAZIM…”

28 Şubat’ın muhalefet tarafından algı amaçlı kullanıldığının altını çizen Ak Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur; “28 Şubat’a çok az bir süre kaldı. Partimizin kuruluş mottosuna aslında bir dönersek, milletin içinden, milletin ihtiyaçlarından çıkan, milletin adamının liderliğinde yola çıkılan sıradan, klasik bir siyasi parti anlayışı ile kurulmadık. Bir dava hareketi olarak yola çıkışımızı hatırlamamız gerekiyor. Eğer, o öze dönersek aslında bir çok şeyi de kendi zihnimizde çözmüş oluruz.” dedi.

CANBEY: “2023’E 1,5 YIL KALDI VE BİZ BİRBİRİMİZE DAHA GÜÇLÜ SARILMALIYIZ…”

Ak Parti Teşkilatlarının kurulduğu günden bugüne bir disiplin içinde hareket ettiğini belirten Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey, “ Bizim hiçbir yerde, hiçbir şekilde hata yapmamamız gerekiyor. Yaptığımız işlerde asla ve asla ihmale yer vermememiz gerekiyor. Çünkü birileri bizi gözetliyor. Muhalefetin gösterdiği tavır bizleri daha da güçlendirecek. Zor bir döneme girdik. Artık zaman kalmadı. Bütün partiler sahaya iniyor. 2023’e şurada 1,5 yıl kaldı. Çok iyi bir şekilde organize olmamız gerekiyor. Birbirimize sarılmamız gerekiyor. Bizim eksiltecek bir tane adamımız yok. Eksiltecek bir tane oyumuz yok. Sahadan eksiltecek bir tane belediye başkanımız, meclis üyemiz yok. Her birimizin değerli olduğunu, teşkilatımızın bir oya ihtiyacı olduğunu, önümüzdeki dönemde de bu bir oyla yüzde 51’i bulacağımızın bilincinde olmamız lazım.” dedi.

AYDEMİR: “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ…”

Ak Parti’nin büyük bir aile olduğunu belirten Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir’de konuşmasında; “ Hepimiz bir aileyiz. Bu topluluk, bu şehrin ve toplumun yükünü omuzlamış kişiler. Bu noktada bizler saflarımızı sıklaştıracağız. Bizim yapacağımız iş, hep beraber birlikte olmak. İnşallah 2023’ü ardından da 2024’ü kazanacağız. Yıllardır tek hedefimiz var 2023. Birbirimize olan sevgimizi, saygımızı, birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz ve 2023’te zafere ulaşacağız. Bunun başka bir yolu yok. Ya alacağız, ya alacağız. Evlatlarımızın geleceği söz konusu. İnanın torunlarımızın geleceği söz konusu. Dünya liderimiz sayesinde ülkemizi dünyanın sayılı devletleri arasına getirdik. Vatandaşlarımız bunu çok iyi biliyor. HDP ile iş tutanlara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Bunun için de çok çalışacağız ve başaracağız” dedi.