Pandemi nedeniyle ertelenen AK Parti 7. Olağan İl Kongresi, bugün Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Merhum efsane Belediye Başkanı Sabri Uğur’un A takımının önemli ismi İl Başkanı Ekrem Başaran’ın tek listeyle seçime girmesi beklenen kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da sinevizyonla kongreye katılım gösterecek.

AK Parti pandemi nedeniyle ertelenen ve geçtiğimiz günlerde iki ilçe ve il kadın kollarıyla yeniden başladığı kongre sürecini bugün Kurtdereli Spor Salonu’nda yapılacak il kongresiyle sonlandıracak. 2004-2009 yılları arasında Balıkesir Belediyesi başkanlığı görevi yapan efsane isim merhum Sabri Uğur’un A takımında yer alan, Ahmet Sağlam’ın istifası sonrasında atamayla il başkanlığına atanan Ekrem Başaran’ın tek listesiyle gireceği kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da sinevizyonla katılım gösterecek. Kongreye ayrıca; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Başkanı Vedat Demiröz, Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Hamza Dağ katılacak.  Kongrede 600 delege oy kullanacak.

KADROLAR YENİLENECEK

İl kongresinde teşkilat kadrolarında yeniliğe gideceklerinin mesajını veren AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, ” Kongrede oluşturacağımız yeni kadrolarla birlikte pandemi süreci sonrasında çalışmalarımıza hız vereceğiz. Balıkesir’e en iyi şekilde hizmet verecek teşkilatı kuracağız. Yeni yönetimimizde kadın ve genç kotamız olacak. Tecrübesinden istifa edeceğimiz isimlerin yanı sıra siyasete yeni adım atmış kişilerde yönetimimizde olacak. Tecrübeyle-gençliğin sinerjisinden dinamik ve çalışkan bir yönetim kuracağız” dedi.