AK Parti’de 13 Mart itibariyle başlayan milletvekili aday adaylığı için işleyen süreci 22 Mart’ta son bulacak. Aday adayların başvurularını genel merkeze iletilmesinin ardından 25 Mart tarihinde teşkilata yönelik dijital ortamda e-temayül gerçekleştirecek.

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuruları 22 Mart’ta son bulacak. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi tarihinin açıklanmasının ardından aday adaylarının yoğun bir şekilde başvuruda bulunmaya başladı. Bir önceki seçimde 78 olan aday adayı sayısının bu  seçimde üzerine çıkılacağını belirten partili yöneticiler, 22 Mart’ta tamamlanacak başvuruların ardından aday adaylarını zorlu bir maraton bekleyecek.

İKİ AŞAMALI MÜLAKAT

 AK Parti İl Başkanlığı, ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanlarının oy kullanacağı e-temayülü 25 Mart’ta Avlu’da gerçekleştirecek.  Temayül yoklamasında mevcut milletvekillerinin yer almayacağı açıklanırken,  aday adayları alfabetik sıraya göre sisteme girilecek. Oy kullanan her üye 9 aday adayını yazmak durumunda kalacak. Temayül yoklamasının ardından adaylar AK Parti Genel Merkez’inde iki aşamalı mülakata alınacak.  İlk mülakatta tüm adaylarla görüşüleceği kaydedilirken ikinci mülakatta değerlendirmeden başarıyla çıkan isimler görüşmeye alınacak.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

İkinci görüşmenin ardından hazırlanacak dosya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konulup burada da değerlendirmeye alınıp kesin listeler oluşturulacak.  Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı takvim gereği AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adayları kesin listesi 19 Nisan’da teslim edilecek.