Yerel seçimlerin ayak sesi duyulmaya başlandıkça siyaset sahnesinde de farklı senaryolar konuşulmaya başlanıyor. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin seçime tek başlarına girme ihtimalleri üzerinde durulurken CHP İl Başkanı Erden Köybaşı’dan iddialı bir çıkış geldi. Köybaşı, 2024’te partiler bazında ittifak olmasa da aday bazında ittifak oluşacağına iddia edip, Balıkesir’deki farklı siyasi görüşteki seçmenin Ahmet Akın üzerinde birleşeceğini belirtti.

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, yerel seçimlere yönelik Balıkesir siyasetini hareketlendirecek açıklamalarda bulundu. Yerel seçimler öncesinde partilerin ittifaktan bağımsız kendi adaylarıyla girecek olmasını değerlendiren Köybaşı, Balıkesir’de seçmenin Ahmet Akın ismi üzerinde ittifak kuracağını belirtti. AK Parti’nin son seçimler sonrasında kaybedeceği belediyeler arasında Balıkesir’in de bulunduğuna dikkat çeken Köybaşı, “Son seçimde biz oyumuzu arttırırken AKP oyunu düşürdü. Aramızdaki oy farkı azaldı. Yerel seçimlerin dinamiği farklı olur. İyi bir aday çıkartırsanız AKP’li, MHP’li ve İYİ Partili seçmenden de oy alabilirsiniz. Yerel seçimlerde bizim adayımız Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın. Kendisi Balıkesir’de her farklı görüşten yurttaşımızın tanıdığı, sevdiği ve güvendiği bir isimdir. Yerel seçimde de belki parti bazında olmayabilir ama aday bazında herkes Ahmet Akın ismi üzerinde birleşecektir. Buna şüphemiz yok” dedi.

TURHAN ÇÖMEZ 2019’DE NEREDEYDİ?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in bir televizyon programında 2019 yerel seçimlerine yönelik Balıkesir’in kaybedilmesini CHP örgütlerinin çalışmamasına bağlamasını değerlendiren CHP İl Başkanı Erden Köybaşı “2019 yılında İsmail Ok’un aldığı oy baksın bir de İYİ Parti’nin aldığı oya. Eğer CHP örgütleri çalışmasıydı İsmail Ok o kadar oy alabilir miydi? CHP örgütleri çalışmadığını iddia eden sayın vekilimiz o dönem neredeydi? Bizimle saha çalışmasına katılmadan, ilçe ilçe gezmeden bu değerlendirmeyi nasıl yapabiliyor. Eğer kendisi o dönem bizimle birlikte gezseydi eleştiri ve görüşlerini dikkate alırdık ancak bu haliyle sözleri gerçeği yansıtmaktan uzak duruyor”