Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Balıkesir’de basın açıklaması yaptı. Ülke gündemindeki konularla ilgili konuşan TDP Genel Başkanı Sarıgül, “Affet Türkiye’m” adlı sloganıyla cezaevinde yatan mahkûmlara af çıkartılmasını talep etti.

Türkiye Değişim Partisi(TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Balıkesir’de partisinin il başkanlığını ziyaret etti.  Ülke gündemindeki konuları değerlendiren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cezaevinde yatan 250 bin mahkuma af çıkartılması için hükümete çağrıda bulundu. Konuşmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı değerlendirerek başlayan Sarıgül, “ CHP İl Başkan Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza TDP il başkanlarına verilmiş bir cezadır. Bütün siyasi partilerin bu konuda demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Rejimi demokratik yapan muhalefetin, basının özgür olmasıdır. Maalesef demokratik sistemimiz geriye gidiyor. Bunun nedeni tek adam rejimine gidilmesidir. 14 yıldır önce atılan bir tweet var. Demokrasinin tadını alan milletimiz kendisine tanınan bu hakkı bir kişiye vermiştir. Önümüzdeki yıllarda yapılacak seçimlerde inşallah teslim etmeyecektir. Demokrasimiz her şeye rağmen gelişecek, sandıkla gelen sandıkla gitmeye devam edecektir” dedi.

“AF ÇAĞRIMIZ SİYASİ

DEĞİL VİCDANİDİR”

Türkiye’de cezaevinde yatan 250 bin mahkûma af çıkartılması için hükümete çağrıda bulunan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Balıkesir Cezaevinin önünden mahkûmlara af için kampanya başlatacaklarını belirten TDP İl Başkanı Mustafa Sarıgül, “Affet Türkiye’m” toplumsal barış için kardeşlik hukuku için affet Türkiye’m diyoruz. TDP af çağrısı siyasi değil vicdanidir. Anneleri güldürmek için babaları evlatlarından ayrı bırakmamak için babaanneleri güldürmek için kader mahkûmlarına bir şans daha verelim. Benim cennet vatanım 5,5 milyon Suriyeliyi bağrına basmış, her türlü imkân sağlamış. 250 bin evladını da toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için affedecektir” dedi.