Türkiye’de Koronavirüsü salgınında toplumsal bağışıklama için hayata geçirilen aşılama programı kapsamında 75 yaş üstü vatandaşlar aşılanmaya başlandı. Balıkesir’de de aşı için MRS’den randevü alan vatandaşlar sağlık kuruluşlarında müracaat ederken, aşı olunmadan önce yapılması gerekli prosedür hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Türkiye’de Koronavirüsü salgınına yönelik aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı program kapsamında Koronavirüsü salgınına karşı bağışıklık kazanılması amacıyla sağlık çalışanlarıyla başlayan aşılama faaliyetleri, 90 yaş üstü, huzurevleri ve bakımevleriyle devam etmişti. Son olarak huzurevleri ve bakımevlerinde kalan vatandaşların aşılanmaları sonrasında sıra 75 yaş ve üstü vatandaşlara geldi. 75 yaş ve üstü vatandaşlar, MRS sisteminde oluşturduğu randevü sonrasında CoronaVac aşısını yaptırmak için sağlık kuruluşlarına akın etti.

75 YAŞ ÜSTÜNE PROSEDÜR ENGELİ 
Balıkesir’de de 75 yaş üstü vatandaşlar sağlık kuruluşlarında aşı sırasına girdi. Randevü sistemiyle aşılama yapılmasına karşın hastanelerdeki kalabalık dikkat çekti. 75 yaş üstü vatandaşlardan aşılamadan önce TC kimlik numarasını ve TC kimlik seri numarasının son dört hanesini cep telefonuyla mesaj atmalarını, gelen kodu da e-nabız uygulamalarına kopyalamalarını istenmesi yoğunluğa ve kargaşaya neden oldu. Birçok 75 yaş üstü vatandaş cep telefonu olmadığından ya da gerekli işlemi yapamadığından dolayı aşı olamadan hastaneyi ya başkalarından yardım istemek ya da hastaneyi terk etmek durumunda kaldı.