Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Z kuşağının kaliteli zaman geçirmesi için 19 Mayıs’ta hizmete açılan bir Dijital Gençlik Merkezi, 40 günlük süreçte 20 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçilerinin yüzde 70 oranında 14-25 yaş arası gençlerin oluşturduğu Dijital Gençlik Merkezi’nde, yaz döneminde de e-spor başta olmak üzere birçok alanda eğitim verilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılışını gerçekleştirdiği Dijital Gençlik Merkezi,  kısa sürede gençlerin uğrak yeri oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyon projeleri arasında yer alan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirilen Dijital Gençlik Merkezi, hizmete açıldığı 19 Mayıs’tan bu yana 20 bin gencin ağırladı. Dijital Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden 20 bin gençten Yüzde 75’nin 14-25 yaş arası olduğu kaydedildi.  Öte yandan Dijital Gençlik Merkezi, gençlere sağladığı imkanların yanı sıra yaz döneminde eğitim programları da düzenleyecek. Yakın zamanda e-spor eğitimini tamamlayan DGM’de önümüzdeki günlerde içerik üreticiliğine dair çekim teknikleri ve montaj programları eğitimi verilecek.

DGM’DE NELER VAR?

2 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik bir alana inşa edilen DGM’nin içerisinde; kitap okuma, ders çalışma ve seminer salonları, yazılım eğitim laboratuvarı, serbest oyun alanları, etkinlik sahnesi, Metaverse ve inovasyon alanları, yönetici odaları, furga atölyesi, sosyal medya içerik üretim stüdyoları, gastronomi mutfağı, talk show alanı ve green wall bulunuyor. 600 mbps hızında ücretsiz internete sahip olan tesiste gençlere; 65 oyun bilgisayarı, 10 oyun konsolu, 10 artırılmış gerçeklik gözlüğü ile hizmet verecek.