Balıkesir’in imar konusunda 30 yıldır büyük bir sorunu olan ve 18.02 adıyla bilinen Küçük Sanayi Sitesi karşısındaki bölgenin 18.madde Uygulama Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Geçtiğimiz gün yapılan Büyükşehir Encümeni toplantısında da kabul edilen uygulamayla kangren haline gelen sorun çözüme kavuştu. Büyükşehir Belediyesi, bölgede alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra arsa sahipleri yılbaşından itibaren inşaata başlabilecek.

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, Balıkesir’in en köklü sorunlarından biri olan 18.02 uygulamasıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Küçük Sanayi Sitesi karşısındaki bölge için yapılan 18. Madde uygulaması planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Şahin, Bakanlık onaylı planın 14 Ekim’deki Büyükşehir Encümeni tarafından kabul edildiğini ve Büyükşehir Belediyesi giriş katında askıya çıktığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın kararlılığıyla büyük bir sorunun çözüme kavuştuğunu ifade eden Şahin, konuyla ilgili şunları kaydetti: “ Balıkesir Merkezde 18.02 ismiyle bilinen Küçük Sanayi sitesi karşısındaki bölge için yapılan 18. madde Uygulama Planı Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Bakanlık onaylı Plan 14.Ekim tarihli Büyükşehir Encümeni tarafından kabul edildi. Bu gün itibariyle Büyükşehir Belediyesi giriş katında askıya çıktı. Bölge 30 yıl önce İmar Planı yapılmış ancak 18. Madde Uygulama Planı Mahkeme tarafından iptal edilmişti. 30 yıldır çözümlenemediği için kangren haline dönüşen Balıkesir’in en eski sorunlarından birisi olan bu bölgedeki 18 Uygulaması Yücel Yılmaz başkanımızın kararlılığı sonucunda çözüme kavuşmuş oldu. Bu son askı süresi sonrasında Belediyemiz altyapı çalışmalarını hızla bitirerek inşaat yapılabilir hale getirilecek. Bu itibarla 2021 yılı başından itibaren bölgede inşaat ruhsatları verilmeye başlanabilecektir. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Yücel Yılmaz Başkanımızın vizyonu ve liderliğinde en kısa zamanda Balıkesir’in çözüme kavuşmaya sorunu kalmayacaktır” dedi.

YILBAŞINDAN SONRA İNŞAATA BAŞLANACAK

Bakanlığın olayı onaylamasıyla sorunun tamamen bittiğini belirten AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Benim arsam var inşaata ne zaman başlayabilirim. Yılbaşından sonra ruhsat alıp inşaata başlayabilir. Arsalar belli, tapularını alacaklar. O bölgede taban olduğundan dolayı belediyenin altyapı çalışması yapması gerekiyor. Su, kanalizasyon, yol çalışmalarından sonra ruhsat alınıp inşaat yapabilir. Yargıya gidilebilir ancak bu bireysel olur. İmar planının durması gibi bir şey yok. Eski şartlarda dava açıldığında bütün alan duruyordu artık böyle bir şey yok” dedi.