Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Altıeylül Kitap Fuarı’nın tanıtımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve bürokratların katılım gösterdiği toplantıda 3.Altıeylül Kitap Fuarı’na ilişkin basın mensuplarına bilgi verildi. 26 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 3.Altıeylül Kitap Fuarı’na 40 yayınevinin ve 80 yazarın katılacağını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ Geçen yıl eylül ayının sonu ekim ayının başı gibi kitap fuarını yapmıştık. Bu sene 9. ve 10.ayda etkinlik takviminin yoğun olmasından dolayı kitap fuarını mayıs ayı sonu, haziran ayı başı gibi planladık.  Kurtuluş etkinliklerini 30 Ağustos’ta başlatarak,  8 Eylül’e olacak şekilde devam edeceğiz. Geçen yıl Tülütabak Festivali yapmıştık, onu da bu sene ekim ayında yapmayı hedefliyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak eylül- ekim ayı içerisinde 3 günlük bir Roman festivali düzenlemek istiyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Hangi etkinliği yapsak bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu kitap fuarını da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte düzenliyoruz. Hem yükünü birlikte çekiyoruz hem maddiyatını birlikte çekiyoruz.

AVCI: “ GENÇLERE YAPILAN YATIRIM ÜLKEYE YAPILAN YATIRIMDIR”

3.Altıeylül Kitap Fuarı’nın içeriğiyle ilgili bilgi veren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Geçen yıl kitap fuarımızı 75.Yıl Parkı’nda düzenlemiştik, bu yıl da aynı yerde yapacağız. Geçen yıl söyleşilerimizin büyük bir kısmını Hasan Can Kültür Merkezi’nde yapmıştık, bu sene bir değişiklik yapıp ilk ve son söyleşimizi Avlu’da yapacağız. Bazı söyleşilerimiz 75. Yıl Parkı’nda olacak bazı söyleşilerimiz de Hasan Can Kültür Merkezi’nde olacak. 26 Mayıs Cuma günü saat 10.30’da startını vereceğiz. 9 gün şehrimize güzel bir etkinlik katacağız.  26 Mayıs Cuma günü akşam Mete Yarar ve Hakan Bayrakçı’yla Avlu Kongre Merkezi’nde Fatih Salonu’nda ‘Türkiye Yüzyılı’ adıyla bir söyleşi gerçekleştirecek. 27 Mayıs Cumartesi günü Beyza Alkoç 75.Yıl Parkı’nda imza programı olacak. 29 Mayıs Pazartesi günü Hasan Can Kültür Merkezi’nde Yücel Arzen ile birlikte güzel program yapmayı düşünüyoruz. 29 Mayıs Pazartesi günü Necmettin Alkar 75.Yıl Parkı’nın içinde imza ve söyleşi programı olacak. 30 Mayıs Salı günü Bestami Yazgan 75.Yıl Parkı’nın içerisinde imza ve söyleşisi olacak. 31 Mayıs Çarşamba günü Tarık Tufan  75.Yıl Parkı’nda imza akşamında da Hasan Can Kültür Merkezi’nde söyleşisi olacak. 1 Haziran Perşembe günü Yusuf Kaplan 75.Yıl Parkı’nda imza, akşamında da Hasan Can Kültür Merkezi’nde söyleşisi olacak. 2 Haziran Cuma günü Pelin Çift ve Tufan Gündüz, 75.Yıl Parkı’nda imza, akşamında Hasan Can Kültür Merkezi’nde söyleşi olacak. Gençlerin geleceğine yapılan yatırım bu ülkenin geleceğine yönelik yapılan yatırımdır. Onun için biz gençlerin geleceğine yatırım yapmaktan geri durmuyoruz. İnşallah yaptığımız bu yatırımlar şehrimizin kültürüne katkı sunacağı gibi gençlerimizin, çocuklarımızın yetişmesine de büyük katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

YILMAZ: “KİTAP FUARI KENTE DEĞER KATACAK”

3.Altıeylül Kitap Fuarı’nın kentin kültür hayatına değer katacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,   “ Kültür iklimimi oluşturmamız gerekiyor. Altıeylül ve Karesi Belediyesi’yle 2019 yılında bir yol haritası oluşturduk. Hangi alanlarda neler yapabiliriz diye.  Biz başkan olduğumuzda insan başına düşen yeşil alan 1.5metrekareyken şu anda 4. 5 metrekare.  Yeşil alan kat sayısı, gençlik merkezleriyle, büyük meydanlarıyla metrekaresi arttı.  Biz istiyoruz ki; Türkiye’den ve dünyadan insanlar gelsin bizim gençlerimizle buluşsun.  Biz kütüphaneleri açıyoruz, her hafta Ahmet Kot Kütüphanesi’nde iki tane ziyaretçimiz oluyor. İlgilisinin geldiği, alanında uzman yazarları çağırıyoruz. Hasan Başkana teşekkür ediyorum entelektüel dünyaya Balıkesir’i tanıtıyor. Balıkesir’de her gece iki etkinlik var.  Balıkesir’de sosyal hayat zayıf deme durumu bırakmadık insanlara. Tiyatrolar geliyor, konserler geliyor. Gençlik Festivali gösterdi ki; Balıkesir kabuğunu değiştiriyor. Çamlık bir kültür merkezi oldu.  Cuma günü açacağımız kitap fuarı bu kente çok şeyler katacak. 40 tane yayın evi, 80 tane yazar söyleşileriyle, imzalarıyla kente değer katacak.  Bütçeleri büyük olan şeyler değil ama sahip çıkıldığında etkisi çok olacak şeyler” dedi.