BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği; Büyüme Oranları, Kalıcılık İçin Yapılması Gerekenler teması ile bir toplantı gerçekleştirdi. Katılımcılar yapılan değerlendirmeler çerçevesinde 2021 yılı büyüme tahminlerini açıkladı.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin büyüme konulu toplantısında; katılıcılar tüm bu zorluklara rağmen hem ihracatçılarımızın hem sanayicimizin ekonomideki fırsatları yüksek değerlendirme potansiyeli ile yüzde 9’luk büyümenin gerçekleşeceğini söylediler.

Toplantıda bir konuşma yapan BASİAD Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş: “ 2021 yılının ikinci çeyreğinde ekonomik aktivitenin tüm dünyada hız kazanması ile güçlü bir büyüme elde ettik. Özellikle, Avrupa imalat sektöründeki son 20 yılın en yüksek büyümesi, ihracatımızı destekledi. Öte yandan, 2020 yılında sağlanan ucuz krediler de bu yılın yatırımlarına önemli katkı sağladı. Gidişata baktığımızda ve toplantıda arkadaşlarımızın tahminlerine baktığımızda 2021  yılını yüzde 9 civarında büyüme ile tamamlayacağımızı söylemek mümkün.” Dedi.