Türkiye’de hissedilen yüksek sıcaklık etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ağustos ayı ile birlikte artan sıcaklıklar peş peşe rekor kırarken meteorolojik kaynaklardan kötü haber geldi. Balıkesir’de yüksek nem etkili olacak

Yaz başlangıcından itibaren birbiri ardına gelen sıcak hava dalgaları ve El Nino etkisi kasıp kavuruyor. Sıcaklıklar tam gitti derken yenisi yola çıktı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte tüm dünya yüksek sıcaklıklardan müzdarip bir durumda. El Nino’nun etkisiyle yükselen sıcaklıklar birbiri ardına rekorlar kırmaya devam ediyor.

O BÖLGEDE OTURANLAR İSYAN EDECEK
Türkiye’de yoğun bir şekilde etkisini gösteren El Nino’nun yanı sıra Afrika ve Arabistan’dan gelen sıcak hava dalgaları birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Yaz mevsiminin başından itibaren sürekli olarak gelen sıcak hava dalgalarının birisi bitmeden birisi geliyor. El Nino ile başlayan yaz mevsimi Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıkları derken şimdi yeni birisi daha yola çıktı. Ülke gündeminde yer alan sıcaklıkların yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor. Sıcaklıklarla ilgili Hava Forum’dan yeni bir paylaşım geldi. Hava Forum tarafından paylaşılan bilgilere göre Türkiye’de yeni bir sıcak hava dalgası hissedilecek. Yaz başından itibaren sıcak hava dalgalarının esiri olan Türkiye’de sıcaklıkların yeniden yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporunda da belirtilen sıcaklıkların yükselmesi gündeme konu oldu. Paylaşılan bilgilere göre Kuzey Afrika’dan gelecek olan sıcak hava dalgası Marmara ve Ege Bölgeleri’ne giriş yapacak. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte İstanbul’da termometreler bu hafta 33 – 34 dereceleri gösterirken, İzmir’de 38 – 40 derecelere kadar yükseliş sağlayacak. Salı ve çarşamba günü etkili olacak sıcaklıkların gündüz vakti bunaltıcı olacağı belirtiliyor.