Yeşilay Balıkesir Şubesi, Yeşilay’ın bilinirliğini artırmak, bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak ve sağlıklı yaşamı yaygınlaştırmak amacıyla ağustos ayı boyunca öğrenciler ve yetişkinler ile buluştu.

Yeşilay Balıkesir Şubesi ve uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan YEDAM ekibiyle; Karesi, Altıeylül, Susurluk ilçelerinde yaz Kur’an kursu eğitimi alan 645 öğrenci ile kursların verildiği camilerin cemaatine bağımlılık ve sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirme yaparak materyaller dağıttı.

Yeşilay’ın bağımlılıklarla kararlı mücadelesini sürdürdüğünü belirten Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Diş Hekimi Ömür Akyıldız Eroğlu şunları söyledi:

“Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadele ediyor; sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önleme çalışmalarımız kapsamında gençlere yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Eğitim döneminde okullar aracılığıyla öğrencilere ulaşırken, yaz tatili döneminde de Kur’an kursları vesilesiyle bilgilendirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Yeşilay’ın Balıkesir Şubesi olarak, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında tamamı alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibimizle, bağımlılar ile bağımlı yakınlarına ücretsiz destek veriyoruz. Kişilerin yeniden hayata kazandırılmalarına yardımcı oluyor; aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını, ilişkilerin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı oluyoruz. Tüm vatandaşlarımızı şubemize ve YEDAM’a davet ediyoruz.”

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Türkiye genelinde ve KKTC’de toplam 105 yerde, bağımlı bireyler ile yakınlarına ücretsiz psikososyal hizmet desteği sağlamaktadır. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti de bulunmaktadır.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.