Susurluk Belediyesi, Ilıca Mahallesi Kepekler Mevkiinde mülkiyeti belediyeye ait araziye, hayvancılık ile uğraşan çiftçilere destek sağlamak amacıyla silajlık mısır ekimi yaptı.

Yapılan toprak analizleri sonrasında 45 dönümlük araziye yerli tohum silajlık mısır ekilmesinin uygun olduğu, Ağustos-Eylül aylarında yapılacak olan hasattan ise 273 ton ürün elde edilmesi öngörüldüğü açıklandı.

Yapılan ekim faaliyetlerini ve daha önce ekilen şeker pancarının son durumunu yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nurettin Güney, tarımda yerli üretimin geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Kimseye muhtaç kalmamak için kendi kendimize yeten ülke olmak zorundayız. Küçükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağlamak amacıyla yaptığımız bu çalışma çiftçilerimize destek olmak adına en büyük kazancımızdır. Kontrol ve bakımları Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapılacak araziden elde edilen ürünlerin büyük bir bölümü, hasat sürecinden sonra hayvancılık yapan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Açlıkla, kıtlıkla mücadelede Susurluk Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.” diye konuştu.