Balıkesir’in eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların aylık değerlendirmesi Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz eğitim- öğretim döneminde her ay bir ilçede yapılan değerlendirme toplantılarının 2022-2023 dönemindeki ilk toplantı Dursunbey İlçesinde gerçekleştirildi. BİGEP Projesinin çalışmalarını yakından takip eden Vali Şıldak Dursunbey İlçesinde yaptığı toplantılarda İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanları ile bir araya geldi. Vali Hasan Şıldak öncülüğünde Balıkesir’in ‘Eğitim Şehri’ olma yolcuğunda sinerji ve motivasyonun yükseltilmesi amacıyla yola çıkan BİGEP Projesi İl genelinde oluşan heyecanla birlikte akademik başarıyı arttırmayı hedefliyor. 

Toplantıda ilk olarak Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir yürütülen ve planlanan çalışmalar ile ilgili istatistiki bilgileri içeren bir sunum yaptı. Müdür Gökdemir sunumda Dursunbey’deki okul ve öğrenci sayıları, pansiyonlar, atölyeler, etkinlik çalışmaları, düzenlenen turnuvalar, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı toplantının devamında yaptığı sunumda, yeni dönemde akademik başarıya odaklanan BİGEP kapsamında 8’inci ve 12’nci sınıflara yönelik yapılan ilk deneme sınavının ilçe, okul ve ders sıralamaları ile ilgili bilgiler verdi. Müdür Tatlı deneme sınavına sağlanan katılım sayılarını açıklamasının ardından okul düzeyinde ve ders bazında alınan sonuçlar neticesinde İl ortalamasının altında kalan eğitim kurumlarının özel olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Şıldak, “Kendinize İnanın”

Projeyle birlikte alanda oluşan enerjiyi bizzat yerinde görmek için programına okul ziyareti ile devam eden Şıldak Dursunbey Sarı Hoca Anaokulu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerle sınıflarında bir araya gelen Şıldak, öğrencilere hedefler belirlemeleri tavsiyesinde bulundu. Vali Şıldak belirleyecekleri hedeflerin onlara güç kazandıracağını ve bununla birlikte düzenli bir çalışma sisteminin başarıya ulaşmalarını sağlayacağını belirtti. Şıldak “Bizler sizlerin başarılı olmasını, ülkeye fayda saylayacak bilgi ve donanıma sahip olmanızı önemsiyoruz. Aileleriniz de bunu istiyor. Bunun için iyi bir üniversite eğitimi almalısınız. Derslerinize ve sınavlara düzenli çalıştığınızda başarılı olacaksınız, yeter ki kendinize inanın.” sözlerini kullandı. 

Bu Çalışma Sadece Balıkesir’de 

BİGEP’te bütün çalışmaların verilere dayandığını sözlerine ekleyen Şıldak, “Hem haziran ayında yapılan merkezi sınav sonuçları, hem de her ay yapılan deneme sınavlarının sonuçlarını her ay bir ilçemizde değerlendiriyoruz. Bunu durumumuzu görmek için yapıyoruz. Tamamen bilimsel verilere dayalı değerlendirme ve analiz yöntemleri kullanılarak güçlü bir çalışma yapıyoruz. Balıkesir dışında Türkiye’nin hiçbir vilayetinde bu tür bir çalışma yürütülmüyor.” şeklinde konuştu. Vali Hasan Şıldak İlçesindeki eğitim dolu programı sonrasında Dursunbey Kaymakamı Ramazan Teke’yi ziyaret etti. Daha sonra Dursunbey Organize Sanayi Bölgesini ziyaretle incelemelerde bulunan Şıldak, yetkililerden Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.