Balıkesir Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAÜNSEM) ve Hukuk Fakültesinin iş birliğiyle Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığına yapmış olduğu başvuru neticesinde, yeterlilikleri sağlayarak hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk eğitimleri vermeye yetkilendirildi.

Yetkilendirmeyle birlikte BAÜNSEM, Temel Arabuluculuk Eğitimi verebilmenin yanında İş Hukuku, Ticaret Hukuku ve Tüketici Hukuku genel uzmanlık alanları ile Banka ve Finans Hukuku, Sigorta Hukuku, İnşaat Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar Hukuku, Enerji Hukuku, Sağlık Hukuku ve Spor Hukuku’na yönelik özel uzmanlık alanlarında eğitim ve belge verebilme yetkisi aldı.

BAÜNSEM koordinesinde yapılacak olan eğitimler, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylı eğitmen statüsünde olan Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim elemanları tarafından yürütülecek.

Gerçekleştirilecek ilk eğitimler olan “Ticaret Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi” ve “İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi” başvuruları devam ediyor.