CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TBMM 2022 yılı Plan ve Bütçe görüşmeleri ve Balıkesir’i ilgilendiren konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Balıkesir’in 2022 yılı bütçesinden hak ettiği payı alamadığını, AK Partili milletvekillerinin bu konuda yeterli çalışmalarının olmadığını belirten Şahin, “İktidarın 5 milletvekili var o zaman Balıkesir’e daha fazla bütçe getirin. Tek milletvekili olan illerde Balıkesir’den daha fazla yatırım alıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fikret Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 2022 yılı plan bütçe görüşmeleri ve Balıkesir’le ilgili konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Fikret Şahin’in basın toplantısına CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve partililer de katıldı.  Plan ve Bütçe Görüşmelerinin detaylarıyla ilgili bilgi veren CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “ Geçen yıla göre yüzde 16’lık bir bütçede büyümeyle 1 trilyon 751 milyarla 2022 yıl bütçesi kabul edilmiş oldu. Bizi üzen taraf şu ki; bu bütçede ne çiftçiye, ne işçiye ne de öğrenciye yönelik herhangi bir sonuç çıkmadı. Bu bütçede 240 milyar liralık bir faiz ödemesi dikkat çekti. AKP Genel Başkanı faizle mücadele ettiğini söylemesine rağmen 240 milyar lira faiz ödemesi var. Bu bütçe görüşmelerine başlarken Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dı, bütçe genel kurula geldi ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati oldu. Bütçeyi sunan bakanla bütçeyi savunan bakan farklıydı. 20 Aralık akşamı küçük yatırımcılara bir operasyon gerçekleştirildi. Bunu maliye bakanı da itiraf etmişti. Demek ki bu operasyonu yapanı siz biliyorsunuz. Kendi yandaşlarınıza rant kazanma kapısını açıyorsunuz. Asgari ücrete yüzde 50 civarında bir iyileştirilme yapıldı. Bu iyileştirme olumlu olmasına rağmen yeterli değildir. Çünkü satın alma paritesine göre geride kaldığını görüyoruz. As olan satın alma gücünün yükseltilmesidir” dedi.

“HANİ 18 AYDA BİTECEKTİ”

2022 yılı bütçesinden Balıkesir’i ilgilendiren konulara da değinen CHP Milletvekili Fikret Şahin,  “Sağlık Bakanlığı, ek 400 yataklı Devlet Hastanesi yapacaktı. Bunun ilgili çalışma ne aşamada diye sorduğumda, proje çalışmalarının devam ettiğini 2022 yılının mart ayında yapım ihalesini gerçekleştireceğiz diye bize cevap geldi. Buradan AKP’li siyasilere seslenmek istiyorum. Geçen yıl Balıkesir Devlet Hastanesi’ni 18 ayda yapacaklarını söylemişlerdi. Bu 18 ayın bir yılı geçti ve Sağlık Bakanı Balıkesirli AKP’li siyasetçileri yalanlıyor. Öyle afaki şekilde 18 ayda devlet hastanesi yapacağız demekle olmuyor” dedi.

KEPSUT YOLU ÇİFT ŞERİT OLMALI

Balıkesir’in en önemli sorunlarından birinin de tek şeritli Kepsut yolu olduğunu belirten CHP Milletvekili Fikret Şahin, “Balıkesir- Kepsut yolu tek gidiş dönüş olması nedeniyle kazalar meydana geliyor. Bununla ilgili vatandaşlardan çok şikayet alıyoruz. Geçen yıl Ulaştırma Bakanlığına bu konuda Kepsut yolunun çift şerit olması yönünde görüşümü bildirmiştim. Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği cevap: Dursunbey- Balıkesir arasındaki 78 kilometrenin 53 kilometresi yapıldı, geriye 25 kilometre mesafe kaldı, burasının yapıma da önümüzdeki süreçte devam edeceğiz dediler. AKP’li siyasetçilere çağrıda bulunuyorum Kepsut yolunun çift şerit olması yönünde çalışmalarını yapsınlar. Bütçe kabul edildi ve bu bütçeye göre 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı açıklanacak. Oradan her il kendine göre bütçe alacak. Mevcut iktidar milletvekilleri oradan Balıkesir’e daha fazla bütçe alınması için çaba sarf etsinler. Geçen yıl Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatırım bütçesinin sadece yüzde 10’nu alınmıştı. İktidarın 5 milletvekili var o zaman Balıkesir’e daha fazla bütçe getirin. Tek milletvekili olan illerde Balıkesir’den daha fazla yatırım alıyor. Bir ilin tek AKP’li milletvekili var beş milletvekili olan Balıkesir’den daha fazla yatırım alıyor. Balıkesir’e daha fazla yatırım gelsin” dedi.

“UÇUŞ İÇİN TALEP YOK”

Merkez havalimanıyla durumuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığına soru yönelttiğini belirten CHP Milletvekili Fikret Şahin, “ Bakanlık biz bu havalimanını yaparız, uluslararası uçuşlara açarız. Uçuşları firmalar yapıyor ve 2021 yılında bir talep olmadığını söyledi. 2021 yılında hiçbir firma Balıkesir merkez havalimanında uçuş düzenlemek için talepte bulunmadığını söyledi. Neden oraya yatırım yapıldı oraya. Boşa yapılmış bir yatırım olduğunu bakanlık söyledi. 99 personel var ama iki yıldır bir uçak bile inmedi.”