Ayvalık Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli kültür, sanat ve toplumsal bilinçlendirmeyle ilgili etkinlikleri düzenledi ve farkını bir kez daha ortaya koydu.

Hamdibey Mahalleevi’nde düzenlenen etkinliklerden, Orhan Peker Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışına, yürüyüşten, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına, etkinlikler kapsamında Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde konserden, tiyatro oyununa birçok etkinlik dolu dolu ve yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediyesi yeni hizmet binasında, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in tüm kadın çalışanlarına kırmızı karanfil dağıtmasıyla başlayan bu anlamlı gün, Ayvalık Belediyesi Hamdibey Mahalleevi’nde düzenlenen “Bağımlılık” semineriyle devam etti. Başkan Mesut Ergin, seminere eşi Canan Ergin ile katıldı.

Türk Yardımsevenler Derneği Beyoğlu Şubesi destekleriyle gerçekleştirilen seminere mahallede yaşayan kadınlar çocukları ile birlikte katılarak büyük ilgi gösterdiklerini ve bu durumdan çok memnun olduklarını dile getiren Başkan Ergin; “Türk Yardımsevenler Derneği Beyoğlu Şubesi Başkanı Saadet Suyolcuoğlu’na, günün anısına hayır yemeği düzenleyen Semra Akan’a ve psikolojik danışman Melike Ural Güntan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. En önemli projelerimden biri olan ve vatandaşlarımızla kendi mahallelerinde bir araya gelmeyi hedeflediğimiz mahalleevlerimiz bu etkinliklerle amacına ulaşmış oluyor” dedi.