Üniversitelerin tarım ve hayvancılık bölümlerinin mezunu gençleri çiftçiliğe yönlendirmek amacıyla başlatılan “Uzman Eller” projesi kapsamından Balıkesir’de 26 üniversite mezunu gence 2 milyon 480 bin lira hibe desteği verildi.

BALIKESİR’DEN

Üniversite mezunu gençleri tarım ve hayvancılık alanında istihdam etmek için başlatılan projelerden biri olan “Uzman Eller” projesine Balıkesir’de 2 milyon 480 milyon lira hibe desteği sağlandı. Son yıllarda kırsalda tarım ve hayvancılıkla uğraşan nüfusta gençlerin azalması nedeniyle başlatılan projelerden biri olan Uzman Eller Projesi’yle tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılması teşvik edilirken, eğitimli işgücüyle ile tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliği artırılıyor.  Bu kapsamda Balıkesir’den 26 gence 2 milyon 480 milyon lira hibe sağlandı.

ASLIHANTEPECİK’TE

SUEDA’YA HİBE DESTEĞİ

Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir’de 2022 yılında hibe desteği alan isimlerden biri olan Aslıhantepecik Mahallesi’nde ikamet eden Sueda Demirci’yi ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üniversite mezunu Sueda Demirci, projesiyle ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra İl Müdürü Erkan Alkan ve ekibine üretim alanlarını gezdirdi.