Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ortaya koyduğu iradeyle şehrin kangren haline gelen sorunlarını bir bir çözüyor. Geçtiğimiz aylarda Paşaalanı’ndaki 18-02 uygulaması çözüme kavuşturan Yılmaz, bu kez de birçok belediye başkanının çözemediği ve 25-30 yıldır kaderine terk edilmiş bir şekilde kenarda bekleyen Karatepe bölgesindeki imar sorununu çözdü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kangren haline gelen sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Sanayi İkinci Kapısı’nın karşısında 18-02 olarak bilinen bölgeyi imara açan Büyükşehir Belediyesi, şehrin bir diğer kanayan yarası olan Karatepe’deki imar sorunun da çözüme ulaştırdı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen kararın Bakanlık’ta onaylanmasının ardından yıllardır kaderine terk edilen Karatepe’de binalar yükselecek. Balıkesir’in en önemli yaşam alanlarından biri olacak bölgeye Altıeylül Belediyesi’nin hizmet binası, büyük bir meydan ve kültür merkezi  de yapılacak.  Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, ” Balıkesir’de, kentsel dönüşüm kapsamında yeni imar alanlarının oluşması ve buraların yapılaşması gerekiyor. Balıkesir’de Altıeylül ve Karesi’de şehir büyümüş, mevcut arsalar bitmiş dolayısıyla yeni bina yapmak için arsa üretilmesi gerekiyordu. Belediyeler 20-30 yıl öncesinde yeni imar alanları açmışlar ancak 18 uygulaması nedeniyle bunları arsaya dönüştürememişler. Karesi’de Paşaalanı Mahallesi’ndeki 18-02 uygulaması vardı önce bunu çözüme ulaştırdık. Merkezin ikinci en önemli sorunu da Karatepe’deki imarla ilgili bölgeydi. Bu bölgenin  adı da 18-106 uygulaması. Balıkesir’de Yücel Yılmaz Başkanımız sorunlu alanlara eğilerek kronikleşmiş sorunu çözmek için irade ortaya koydu. Karatepe’deki yerde 20-25 yıldır çözülemeyen bir sorundu.  Yücel Başkanımız yeni arsaların oluşturularak sorunlu imarları çözüp buradalarda depreme dayanıklı yeni konutlar üretilmesini istedi. Bu sorunlar çözüldü. Balıkesir’in merkezin ikinci kangren alanı 18 uygulamasında Altıeylül Belediyesi’nde askılar, itirazlar bitti Büyükşehir Belediyesi’ne geldi, mecliste de görüşelerek bunu onayladık. Askıya çıkıp Bakanlığa gidecek.

YÜZDE 45’İ YAŞAM ALANI OLACAK

Bakanlıktan onayın gelmesinin ardından kısa süre içerisinde Karatepe bölgesinde inşaatlara başlanabileceğini belirten AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Önümüzdeki birkaç ay içinde insanlar buralarda inşaat yapabilecek hale gelecek. Bu bölgedeki arsaların yüzde 45’i konut dışında park ve sosyal alanlardan oluşacak. Altıeylül Belediyesi hizmet binasını buraya yapacak. Bunun yanı sıra kültür merkezi, park alanı ve meydan olacak bu bölgede. Yücel Yılmaz’ın her ilçeye kangren sorunları bir an önce çözün talimatı verilmesinin ardından ikinci problemli alanda çözüme kavuştu. Bu alınan karara artık itiraz yapılıp planı sekteye uğratamayacak. Başka ilçelerde de var aynı sorunlar” diye konuştu.