Genel seçimlere bir yıldan az bir zaman kala saha çalışmalarıyla öne çıkan DEVA Partisi’nin Balıkesir gençlik yapılanması lideri Gürhan Kayabay’la parti çalışmaları hakkında konuştuk. DEVA Partisi Gençlik Çalışmaları Başkanlığı görevini devraldıktan sonra saha çalışmalarına ağırlık veren Gürhan Kayabay, iktidarın politikalarından şikayet eden gençlerin beklentilerine ve taleplerine karşılık veren tek partinin DEVA Partisi olduğunu kaydetti.

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Hilal Demirözer Yarbaoğlu’nun yönetiminde başladığı siyaset kariyerindeki başarılı ilerleyişini Yasin Karani’den aldığı Gençlik Çalışmaları Başkanlığı göreviyle sürdüren Gürhan Kayabay,  gençliğin beklentilerini karşılamaya en hazır partinin DEVA Partisi olduğunu kaydetti.  Gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını, özgürlüklerinin kısıtlandığı ve ekonomik sorunlardan nedeniyle dünyaya entegre olamamaktan şikayet ettiğini belirten Gürhan Kayabay, “Siyasete girmeden önce mevcut siyasi partilerden şikâyet ediyordum. Birçok yeni parti kurulmasına rağmen görüşlerimi yansıtan bir parti yoktu ta ki DEVA Partisi kuruluna kadar.  DEVA Partisi düşüncelere ve özgürlüklere önem veren bireyin siyasi görüşü, kimliği, etnik kökeni, inancı gibi konuları bir kenara koyup insan olmanın öncelikli hissettiren bir partidir. Bu özelliklerinden dolayı burada siyaset yapıyorum. Ülkemizde insanlar bu zamana kadar gerektiğinden fazla kutuplaştırılıp, ötekileştirildi. Mevcut siyasi partiler içerisinde bu hassasiyetlere DEVA Partisi’nin karşılık verdiğini gördüm. Genel Başkanımız Ali Babacan, döneminde ülkemizin ekonomik durumunu da iyi biliyorum. Liyakat temelinde aklın öne çıktığı yeniden güçlü Türkiye için bu çatı altında siyaset yapmaktan ve gençlik yapılanmasında önemli bir görev yürüttüğüm için mutluyum” dedi.

“GENÇLER GELECEK KAYGISI YAŞIYOR”

Türkiye’deki gençlerin sorunlarının temelde gelecek kaygısı olduğunu ifade eden DEVA Partisi Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabay, “Ülkemizde hangi siyasi görüşten olursa olsun gençlerin sorunları aynı. Ülkenin yönetiminde yaşanan sorunlardan en çok bizler etkileniyoruz. Geleceğe dair endişelerimiz var. İyi eğitim almak, üniversitede okuyabilmek, iş bulabilmek ve hayatını kimseye bağımlı olmadan sürdürebilmek istiyoruz. Gençler özgür olmak, kendi yaşıtındaki dünyadaki diğer gençlerin faydalandığı imkanlara kolayca ulaşabilmek istiyor. Lokal kalmak istemiyor. Şu andaki Z kuşağı dediğimiz kesim kendilerini hep bir kısıtlama içerisinde buluyor.  Biz DEVA Partisi olarak ülkede adalet ve liyakati tesis edip gençlerin gelecek kaygısı yaşamamasını, özgürce kendilerini ifade edebilmelerini sağlayacağız. Özgürlüğün ve demokrasinin olduğu yerde ekonomik kalkınma da olur. Gençler bu imkanları bulamadığı için mevcut iktidardan şikayetçi ve bunu da iktidara sırtını çevirerek gösteriyor. Bizimde istediğimiz gençlerin kaliteli eğitim alabileceği, dünyadaki gelişmeleri ve imkanlara kavuşabileceği, iş imkanı sağlanacağı ve bu ülkede geleceğini kurabileceği bir ülke oluşturmak. Neden bizim gençlerimiz 30 yaşına gelmeden birkaç ülke gezmesin, neden bizim gençlerimiz istediği ülkede eğitim alabilmesin.  Ben siyaseti bir genç olarak kendim için değil 4 yaşındaki çocuğum için istiyorum. Geleceğimiz için en iyisin talep ediyoruz” dedi.

“GENÇLERİN BABACAN’IN

NELER YAPTIĞINI İYİ BİLİYORLAR”

DEVA Partisi’nin gençlere önem verdiğini ve bunu da parti tüzüğüne yansıttığını belirten Gürhan Kayabay, parti kadrolarda gençlerin yoğunlukta yer almasına dikkat çekti. Kayabay, “ Gençlik teşkilatları DEVA Partisi’nin yan gücü değil asli gücüdür. Çünkü partimizin tabanını gençlik yapılanmamız oluşturuyor.  Şu anda biz gençlik yapılanması olarak partiyle bağı olmayan gençlere DEVA Partisi’ni tanıtıyoruz. Gençlerin partimizi gözlemlemelerini isteyip diğer partilerden farklı olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Gençlerin çok büyük ilgileri var. Saha çalışmalarında gençlerden iyi dönüşler alıyoruz. Genel Başkanımız Ali Babacan’ı biliyorlar ve onun bakanlığı döneminde Türkiye’nin iyi ekonomik açıdan iyi olduğunu biliyorlar. Liderimizin güvenliliği, liyakati yüksek ve projeleriyle toplumun her kesimine hitap ediyor. Temiz siyasetin adresiyiz. Gençlerin en çok tepkili olduğu bir dönemdeyiz. Yeter ki bu iktidar değişsin, geleceğimizi garanti altına alalım diyorlar.

“ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİNİN

YASAKLANMASI TEPKİ GÖSTERDİK”

Balıkesir’de Zeytin Rock Festivali’nin iptal edilmesine tepki gösteren ilk gençlik kolları yapılanması olduklarını hatırlatan DEVA Partisi Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabay, “Zeytinli Rock Festivali’nin iptali gösterilmesine ilk tepkiyi gösteren gençlik kollarıydık. Zeytinli Rock Festivali’nin yasaklanması bu ülkedeki yasakçı zihniyetin bir göstergesidir. Burada neyin neden yasaklandığını bilmemiz lazım. Eğer orada rahatsız eden başka bir durum varsa buna izin vermeyecek emniyeti, jandarması var. Yolda kaza var dile trafiği tamamen iptal edemeyiz. Arabaları trafikten kaldıramayız. Bizde burada yanlış olan kısmın bu olduğunu düşünüyoruz. Bu bir kangren değil ki kolumuzu keselim. Orada bir eğlence var. Biz olaya eğlence, müzik ve sanat açısından bakıyoruz. Yasaktan ziyade orada asayişin sağlanması gerekirdi” dedi.

2023 SEÇİMİNE HAZIRIZ!

2023 genel seçimleri öncesinde seçime hazır olduklarını ifade eden DEVA Partisi Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabay, “Tüm teşkilatlarımızla seçime en hazır partiyiz. Uzun bir süredir sahadayız ve her mahalleye, her köye çok rahat bir şekilde girip vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. İl Başkanımız Av. Kemal Aydemir genç olmasına rağmen tecrübeli bir isim. Çalışmalarımızda bize çok destek oluyor. Siyasete ilk Karesi İlçe Başkanımız Hilal Demirözer Yarbaoğlu’nun yönetimiyle adım attım. Bana çok büyük katkıları oldu. Altıeylül Başkanımız Mustafa Kemal bey bizlere her zaman destek oluyor. Tüm teşkilatlarımızla 2023 yılındaki seçimlere hazırız” dedi.