Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Dünya Habitat Günü’ etkinlikleri öncesinde Fırıntaş Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dünya Habitat Günü etkinlikleri ve kentte dair konularla ilgili bilgi veren Yılmaz, “Kovalak kelimesi dışarıdan bize bakarak söylenilen bir söz. Biz hak etmediğimiz şeyin kovalaklığını yapmıyoruz. Ama hak ettiğimizi anlatmada sıkıntı yaşıyoruz. En çok özgüvene ihtiyacımız var” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Dünya Habitat Günü’ etkinlikleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelip gündemdeki konuları değerlendirdi. Balıkesir’in son dönemlerdeki gelişimiyle ilgili değerlendirme yapan Yücel Yılmaz, “ Balıkesir’in potansiyelini sanayi odasıyla, ticaret odasıyla, valiliğimiz, milletvekillerimizle büyütmeye başladık. Balıkesir tanıtım günlerini yaptık, herkes katılım gösterdi. Tüm belediyelerimiz, tüm milletvekillerimiz katıldı. Biz son üç yılda ciddi bir ivme kazandık. Bu kolay olmuyor. Ciddi bir enerji gerektiriyor. 2028 yılına kadar Organize Sanayi Bölgemizde 40-50 bin kişi arasında istihdam bekliyoruz. Balıkesir merkezin nüfusunun 300 bin olduğunu düşündüğümüz zaman çok güzel bir rakam. Göç alarak büyümeyeceğiz. Balıkesir’in İzmir’de, Bursa’da, İstanbul’da eğitimini tamamlayan çocuklarının işe başlayabilecekleri bir imkan oluşturacağız. Balıkesir’in gücü Balıkesir’in merkeziyle orantılanmak isteniyor.  İlçelerimizle birlikte dengeli bir şekilde büyüyoruz. Küresel düşünüp yerel hareket ediyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz ancak kentin dinamiklerine göre çalışmalar yapıyoruz. Bir yandan yapmamız gereken işleri yaparken bir yandan da burada bir şehir var bunun farkına varın diye çalışıyoruz ”

“FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRDİK”

Habitat Günü etkinliklerinin Balıkesir’e yansımasını da değerlendiren Yılmaz, “Bu şehir Türkiye’nin en güçlü şehri olacak. Gece-gündüz çalışıyoruz. Habitat gerçek anlamda yerleşimle ilgilenen tüm ülkelerin şehirlerin üye olmaya çalıştığı evrensel bir ulaşım. Biz bu oluşuma 2014 yılında Karesi Belediyesi olarak katıldık. Emeğimize acımıyoruz. Toplantılara davet edildiğinde orada bir pozisyon elde ettik. Bu kadar güzel bir şeyi şehir olarak iyi değerlendirmeliyiz. Dünyanın her yerinde ekimin ilk pazartesi Dünya Habitat Günü olarak kutlanıyor. Ve bir şehir onurlandırılıyor. Biz bu konuda oldukça işlerin içine girdiğimizden fırsatları iyi değerlendirip Balıkesir’e bu işi getirdik” dedi.

“HAK ETMEDİĞİMİZ ŞEYİN KOVALAKLIĞINI YAPMIYORUZ”

Balıkesir için yapılan çalışmaların önemini ve ağırlığını yeteri kadar anlatamadıklarını belirten Yücel Yılmaz, “ Balıkesirli olmaktan gurur duyuyorum. Kovalak kelimesi insanların dışarıdan bize bakarak söylediği bir şey. Biz hak etmediğimiz şeyin kovalaklığını yapmıyoruz. Ama hak ettiğimizi söylemede sıkıntı yaşıyoruz. Balıkesir gerçekten çok zengin bir şehir. Her şeyi var ama çeki düzene konulması toparlanması lazım. Biz bunu yapacağız. En çok ihtiyacı duyulan şeyse özgüvendir.  Balıkesir’i Türkiye sahnesine çıkaracaksın, Balıkesir’i dünya sahnesine çıkaracaksın. Senin kaliteni dünya belirleyecek. Bizim değerimizi Türkiye vermeye başladı. Ama bu bir emek istiyor. Burada çok emek var, ayrıntı iş var. Balıkesir’in de bu işe sahip çıkması lazım. 8 Ekim’de Cumhurbaşkanımız geliyor. Biz odada isteyeceklerimizi biliyorum.