İYİ Parti İl Başkanlığı, 28. Dönem Balıkesir Milletvekili Adaylarını düzenlediği toplantıyla tanıtımını gerçekleştirip, seçim çalışmalarının startını verdi. 14 Mayıs’ta bir devrin kapanıp yeni devrin açılacağını kaydeden İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Turhan Çömez, “Bir devir kapanıyor, 21 yıllık ucube düzeni, tek adam düzeni, talan düzeni artık tarihin karanlık sayfalarına gömülüyor. Biz bu enkazı altından demokrasi, insan hakları, hukuk, barış, refah, kardeşlik çıkartacağız” dedi. Öte yandan 27 Nisan’da İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir’de ortak miting düzenleyecek.

İYİ Parti İl Başkanlığı, 14 Mayıs seçimlerinin startını milletvekili tanıtım toplantısıyla verdi.  Toplantıya; İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, milletvekili adayları ve yöneticiler katılım gösterdi. Seçim çalışmalarının resmi startını verdiklerini ifade eden İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “Balıkesir olarak 9 adayımız artık belli. Bizde teşkilatlar olarak sonuna kadar yanlarındayız. Seçim çalışmaları maratonumuzu bugün itibariyle resmi olarak başlatıyoruz. Şu anda adaylarımızdan 2 kişi yok. Promosyon ve seçim çalışmalarıyla ilgili şehir dışında oldukları için katılamadılar. Onların haricinde 7 aday arkadaşımız buradalar” dedi.

ÇÖMEZ: “YAVRULARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Saha çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve 1.Sıra Milletvekili Adayı Turhan Çömez, “Bugünden itibaren sahadayız. Milletimizle birlikte, teşkilatlarımızla el ele gönül gönüle milletimizle de omuz omuza siyaset yapacağız. Partimizin bir duruşu var. Bu duruş demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusunda. Temel prensibimiz Türkiye bu tek adam rejiminden kurtarmak, yeniden parlamenter sisteme geçilmesidir. Yolsuzluklarla mücadele etmek,  yoksullukla, haksızlıklarla mücadele etmektir. Milleti yeniden ayağa kaldırmak, yeniden huzur, güven dolu barış atmosferi içerisinde yaşatabilmektir. Yavrularımızın, çocuklarımızın geleceği için bu amaçla yola çıktık. Yerelde Balıkesir’imizi güçlendirmektir. El- ele gönül-gönüle çalışıp bu amacımızı da gerçekleştireceğiz. Bundan sonra sahada hep İYİ Parti’yi göreceksiniz. Hep beraber sizin için siyaset yapmak adına yola çıktık” dedi.

27 NİSAN’DA AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU BALIKESİR’DE

Balıkesir’deki İYİ Parti milletvekili aday listesinin kendisinin yaptığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Turhan Çömez, “Ben bu konuyla ilgili açıklama yaptım. Genel Başkanımız burada merkez yoklamasına karar vermiştir, teşkilatımızın, tabanımızın fikrini alıp kamuoyu çalışmaları da yaparak bu listeyi oluşturmuştur. Benim listeye ne dahilim, ne katkım ne de dizaynım olmuştur, olmaz da. Buradaki listeyle benim girişimim olmaz, önce bu teşkilatımıza haksızlıktır, sonra genel merkezimize sonra da Genel Başkanımıza haksızlıktır. Genel başkanımız bu listeyi uygun görmüştür. Biz ele ele gönül gönüle çalışıyoruz ve artık tamamen saha çalışması yapacağız. Hedefimiz seçimlerden en güçlü şekilde çıkmaktır. Tek adam rejimini tarihin karanlık sayfalarına gömmektir. 27 Nisan’da Balıkesir’de miting yapılacak. Kemal Beyle birlikte halkın karşısına çıkacaktır” dedi.

“21 YILLIK BU UCUBE DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

AK Parti’de siyaset yaptığı dönemde kendisine doğru gelmeyen konularda tutum sergilediğini ve bu neticede sıkıntılı bir dönem yaşadığını kaydeden Turhan Çömez, “ O devrin şartları değişti, o dönemle siyasete girerken ben büyük bir umutla, büyük bir hayalle girdim. Fakat yolun başında zamanın iktidarı ve Erdoğan’la kavga ettim ve yollarım ayrıldı. Beş yıllık siyasi hayatım boyunca ciddi çatışmalar içinde geçti. Ancak benim etik anlayışım gereğine göre bir partiden seçilmişsem demokratik mücadelemi son güne kadar o partide veririm sonra da yollarınızı ayırırsınız. 1 Mart tezkeresini tek başıma mücadele ederek 3 oyla geçirtmedim.  Dış politikada çok büyük yanlışlıkların önüne geçtim. Yolsuzluklarla ilgili çok büyük mücadeleler verdim. O partide verebileceğim mücadeleyi verdim ve son günü de Balıkesirlilere yazdığım mektupla “Bu partide siyaset yapmam mümkün değildir” dedim. Ondan sonra büyük bir kin, büyük bir saldırı altında kaldım sürgünde yaşadım. Sayın Erdoğan halen benim siyasi tutum ve tavrımı hazmedememiş olmalıdır ki; dünyada iki hekimlik diplomasına sahip nadir insan vardır. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde bana canlı yayında tek beni hedef alarak ‘doktor müsveddesi’ diyerek bana hakaret etti. Bende gerekli cevabı kendisine verdim. Bir devir kapanıyor, 21 yıllık ucube düzeni, tek adam düzeni, talan düzeni artık tarihin karanlık sayfalarına gömülüyor. Biz bu enkazı altından demokrasi, insan hakları, hukuk, barış, refah, kardeşlik çıkartacağız” dedi.