Karesi Belediyesi tarafından Davutlar kırsal mahallesinde yaptığı 1.2 megavat üretim kapasitesi Güneş Enerjisi Santrali projesinin düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Çevre dostu enerji üretimiyle hem belediye kasasına gelir sağladıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, 1.2 megavat olan üretim kapasitesini 5 megavata çıkaracaklarını belirtti.

Karesi Belediyesi tarafından Davutlar kırsal mahallesinde yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene; AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran,  Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, mahalle muhtarları ve belediye personeli katıldı.

“4 YILDA KENDİSİNİ AMORTİ EDİYOR”

GES projesi hakkında bilgi veren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, projenin dört yıl içerisinde kendisini amorti edeceğini, üretim kapasitesini arttırmayı planladıklarını söyledi.  Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “ Bu önemli bir proje. Belediyenin giderlerinin karşılanması için gelirlerinin de olması gerekiyordu. Bizde bu konuda ilk başkanlığa geldiğimizde belediye başkan yardımcılarıyla yaptığımız toplantıda neler yapabiliriz diye konuştuk. Bunlardan birisi de şu an içerisinde bulunduğumuz güneş enerjisi santrali projesiydi. Bu GES projesi 1.2 Megavat enerji üretimi sağlıyor. Günlük ve aylık iyi bir gelir sağlıyor. Biz GES projesinin öncesi Yücel başkanımızın Karesi Belediye Başkanlığı döneminde başlamış olmasından dolayı iyi bir gelir elde ettik. Yücel Yılmaz başkanımızın başlattığı bir projeydi, bizde bunu hayata geçirmiş olduk. Yaklaşık 4 yılda kendini amorti edebilen bir proje başlatmış olduk. Bu projeye bugün başlamış olsaydık 6-7 yılda kendini amorti edecekti. Belediyemizin kasasına çok iyi para girecek.

“TEMİZLİK İŞLERİNİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Karesi Belediyesi’nin yakın zamanda gerçekleşen hizmetler ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Dinçer, “18 tane çöp kamyonu aldık. Daha önce kiralıktı şimdi belediyemize ait araçlar oldu. Gelir getirici projeler olduğu kadar giderleri de azaltıcı neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. İyi ki o dönem aldık şu an alsaydık o kamyonlar iki kat daha pahalıya alacaktık. 18 tane çöp kamyonu, 8 tane de fen işlerine kamyon alınca yer sorunları oluşmaya başladı. Fen depo yetmemeye başladı bizde bundan dolayı Üçpınar bölgesinde temizlik işleriyle ilgili ayrı bir bölüm oluşturduk. Önümüzdeki günlerde burasının açılışını hep birlikte yapmayı planlıyoruz. Yakın zamanda Yıldırım Beyazıt İmarethanesini açtık. Karesi Bey Türbesini restorasyonunu yaptık. Burasının iyi kullanılması adına çalışmalar yapacağız” dedi

“ÜRETİMİ 5 MEGAVATA ÇIKARACAĞIZ”

GES projesinin 1.2 megavat olan üretim kapasitesinin zamanla artıracaklarını da belirten Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “ 1.2 megavat üretim kapasitesi var ama biz gücümüz doğrultusunda 5 megavata kadar çıkarabileceğiz. Böylelikle gelirimizi daha da artırabiliriz. Karesi Belediyesi’ni daha güçlü ve verimli hale getirebiliriz bunun için çalışıyoruz. Çok şükür 2.5 yılı tamamladık ve alnımızın akıyla bugünlere geldik. Kalan 2.5 yılda da Millet Bahçelerini kazandıracağız. Paşaalanı, Toygar ve Maltepe’yi kapsayan bir alanda millet bahçesini tamamlamak üzereyiz. Bir hayalim vardı Atatürk Evi. 10 Kasım’da da Atatürk Evi’ni açmak istiyoruz.  Meclis üyelerimizle ağaç dikme töreni yaptık. Karesi’de doğan her bebek için bir fidan dikiliyor.  Daha yeşil bir Karesi için çalışacağız. Hep birlikte olursak Karesi’de daha iyi ve güçlü işler yapabiliriz” dedi.

YILMAZ: “KARESİ’NİN YANINDAYIZ”

Belediyelere gelir getirici bu tarz projelerin çok önemli olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Maliyetini kendi çıkaran ve belediyecilikte nadir olan işlerden bir tanesi. Belediye alma yeri değil verme yeri olarak algılanan bir yer. Sürekli karşılığı verilmeden hizmet götürülmesi beklenen bir yer. Bu iş Türkiye’de ilk uygulanmaya başlandığında ilk Dursunbey Belediyemiz bunu yaptı. Bize de ekranda gösterdi. O zaman bir birim değeri 13 sentten alınıyordu. Bizlerde buna başvurduk.  Trafolarla ilgili gerekli izinin alınması için bir bekleme süreci oldu. Orada başvuru tarihinde 13 sentse bir birim değer üretim yapıldığında da devlet 13 sentten ürettiğiniz elektriği almaya devam ediyor. Şimdi bir birim elektrik 6 sente, 8 sentte alınıyor. Ben 5 megavata çıkmasını şiddetle tavsiye ediyorum.  Çünkü elektrik hayatın olmazsa olması. Karesi Belediyesi’ndeki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Başkanımızın duruşu, naifliği, olaylardaki bitirme heyecanı bizi de heyecanlandırıyor. Her belediyemizde olduğu gibi Karesi Belediyemizde de bu işlerin yapımında hep desteğiz ve yanındayız” dedi.

ÇELİK: “BALIKESİR’İ HİZMETE ALIŞTIRDIK”

AK Parti kadrolarının hem merkezi hükümet kanadında hem de yerel yönetimlerde önemli hizmetlerin altına imza attığını kaydeden AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, “ Benim de bu çorbada biraz tuzum var. Benim haberim yoktu bu proje 11 aydır Tarım Bakanlığı’nda bekliyordu. Genel Müdürle konuyla ilgili görüşüp izni aldık. Balıkesir yeşil enerji konusunda çok şanslı biriz. Rüzgar enerjisi konusunda Türkiye’de ilk üçte yer alıyoruz. Güneş Balıkesir’de her zaman var ve bu konuda biraz geride kalmışız. Hala ciddi bir yatırım alternatifi var. Genç bir ekip var ve şu anda iyi çalışıyor. Ancak biz Balıkesir’i hizmete çok alıştırdık kamuoyunda bir kayıtsızlık var. Durmadan eser üretiliyor bunlardan bizim her hafta yaptığımız programlardan bir iki tanesini yapan davul-zurnayla ortalığı yıkardı. Bunlardan kaç tanesi yapılıyor. Bir tarafta İmarethane açıyoruz Osmanlı tarihine sahip çıkıyoruz. Atatürk Evi yapılıyor Cumhuriyet tarihine sahip çıkıyoruz. RES yapıyoruz geleceğe sahip çıkıyoruz. Skala ve vizyon ne kadar geniş. Balıkesir güzel bir ivme yakaladı milletvekilleriyle, yerel yönetimleriyle, bürokrasisiyle çok iyi bir ivme yakaladı. Gündelik kaygılarla bizim önümüze engel olmayalım. Hala bu şehrin önüne engel olmayalım” dedi.