Antalya’dan annesinin yanına giden kızı Dr. Gülnur Yılmaz’a Havran girişinde önce otomobiline çarpıp kaza yaptıran ve ardından kurşunla öldüren babası Mustafa Ali Yılmaz’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumu’ndan istenen rapor çıktı. Katil zanlısı babanın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu açıklandı.

Havran’da 2019 yılında kızı Gülnur Yılmaz’ı otomobiline çarparak önce kaza yaptıran ve ardından da 20 kurşunla öldüren babası Mustafa Ali Yılmaz’ın Adli Tıp Kurumu’ndan akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili rapor geldi. Rapora göre; Mustafa Ali Yılmaz’ın akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu açıklandı. Mustafa Ali Yılmaz, hakkında kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame, Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu sanık Yılmaz’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair tespit yapılması için, Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi. Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Kurumu’nda yapılan tetkiklerin ardından Yılmaz için hazırlanan rapor çıktı. Rapora göre, Yılmaz’ın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu saptandı.

NE OLMUŞTU

Dr. Gülnur Yılmaz, 27 Haziran 2019’da, otomobiliyle Antalya’dan Havran ilçesinde yaşayan annesinin yanına gitmek için yola çıktı. Baba Mustafa Ali Yılmaz da, o dönemde boşanma aşamasında olduğu eşi Gülden Yozgatlı’ya ulaşabilmek için otomobiline GPS cihazı koyduğu kızı Gülnur Yılmaz’ı takip edip Havran rampalarında kızının otomobiline arkadan çarpıp yoldan çıkardı ve araç bariyerlere çarparak durdu. Doktor Yılmaz, annesinin yerini söylemediği için babası tarafından tabancayla vuruldu. 11’i başına olmak üzere vücuduna 20 kurşun isabet eden Gülnur Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaçan Mustafa Ali Yılmaz ise Havran Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Yılmaz, tutuklandı, Gülnur Yılmaz da İzmir’deki Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.