Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Serkan Sarı, Erdek Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Erdek Belediye Meclis üyelerine seçim öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhur İttifakı adayına yönelik oy kullanılması yönünde bazı tekliflerin sunulduğunu iddia eden Serkan Sarı, seçimin olduğu yere milletvekillerinin ve partililerin alınmamasının sorumlusu olarak Vali Hasan Şıldak, Erdek Kaymakamı Abdullah Atasoy ve Erdek İlçe Emniyet Müdürü Faik Kabataş’ı gösterdi.

Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erdek Belediye Başkanlığı seçimini takip etmek isteyen milletvekilleri ve partililerin salona alınmamasında Erdek İlçe Emniyet Müdürü, Kaymakamı ve Vali Hasan Şıldak’ı sorumlu gösteren Serkan Sarı, “ Milletin iradesine saygı göstermeksizin bir belediyeyi almak için yapılan mücadeleyi hep birlikte gördük. Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir böyle baskı ve zorbalığa boyun eğmeyecektir. Bu kentin ruhunu anlamayanlar baskı ve zorlukla bazı şeyleri aşacaklarını düşünmektedirler. Bu süreç içerisinde toplantının yapıldığı Erdek Spor Salonu’nda ne yazık ki;  Erdek Emniyet Müdürü Faik Kabataş orada bize yaptığı bir müdahale vardır. Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun, Ahmet Akın, Milletvekilimiz Ensar Aytekin, İlçe başkanımız, hatta MHP, İYİ Parti ve AKP İlçe başkanları dahil olmak üzere hiç kimsenin alınmayacağı yönünde bir irade beyan edilmiştir. Bizden ricada bulunmuştur. Belediye toplantıları halka açık bir şekilde yapılır. AKP İl Başkanı; siyasi parti temsilcilerle kaymakamlıkta karar alınmış demiş. Bu kenti yönetenler bürokratlar kenti yasalarla yönetmelidir. Kişisel taleplerle bunu sağlayamayız. Bu kararı sadece ilçe belediye meclisi alabilir” dedi.

“KAYMAKAM VE İLÇE EMNİYET

MÜDÜRÜNÜN HALKTA KARŞILIĞI KALMAMIŞTIR”

Erdek’teki salona alınmamalarının sorumlusu olarak ilçe emniyet müdürü, kaymakam ve valiyi gösteren CHP İl Başkanı Serkan Sar, “ İlçe Emniyet Müdürü Faik Kabataş, Kaymakam Abdullah Atasoy’un talimatıyla bu kararı aldığını söyledi. Kaymakamımızla yaptığımız görüşmede alınan hukuksal dayanağının olmadığını belirttik. Oradaki açıklamalarımızda da söyledik; buradaki toplantıya o ilçedeki bir çocuk dahi girebilir. Bugün ilçe emniyet müdürü ve kaymakamın ilçedeki saygınlığı ve halktaki karşılığı kalmamıştır. Bugün o ilçedeki değerlere saygı duymayan, mecliste temsiliyeti ve dokunulmazlığı olan milletvekillerine müdahale etme ve engel olma çabasına girilmesini üzüntüyle şahit olduk. Daha sonra Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın’ın Vali’yle yaptığı görüşmede öğreniyoruz ki; bu talimatı valimiz vermiş. Valimizden biz bekliyoruz ki; devletin valisi olması. Devletin valileri yasa ve hukukla kararlar alır. Kişisel beklentilerle karar almayacağını umut ediyoruz. Ama yaşadığımız süreç bizde üzüntü yaratmıştır” dedi.

MECLİS ÜYELERİNE TEKLİF İDDİASI

Belediye meclis üyelerine oylama öncesinde bazı teklif geldiğini vurgulayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Meclis üyelerimize otelleriyle ilgili yaklaşık 60-70 gündür zabıtaların yaptığı denetimlerle ilgili bir kapama ve durdurma kararı alınmıştır. Bu eksikliklerin olmadığı tespit edilmesi sonrasında ilgili zabıta dairesi itfaiyeye bu yazıyı tebliğ edilerek açılış hizmetleri yapılması için başvuruları yapmıştır. Bugün üzerinden iki buçuk üç ay geçen bir süre olmasına rağmen ilçe meclisindeki oylama sonucu beklenmiştir. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, halkın karşısına çıkıp bu konuyla ilgili gerekçeleri açıklamak zorundadır. Oradaki birçok otel esnafı vatandaşımız mağdur edilmiştir. Yaklaşık 1.5 yıldır kepenk indiren, iş yapamayan turizmci esnafımız mağduriyeti ve meclis üyelerimize yapılan kasıtlı tavır kabul edilir değil” dedi.