Gençlerin toplumsal sorunları anlaması, özümsemesi, çözüm önerileri ortaya koyması için Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu öncülüğünde başlatılan Future For Socıety – (Toplum İçin Gelecek) projesi katılım sağlayan sivil toplum kuruluşları başkanlarından tam not aldı.

Future For Socıety (Toplum İçin Gelecek) adlı e-twinning projesi, geçtiğimiz Şubat ayında hayata geçirildi. Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu’nun yanı sıra Balıkesir’den; Yarış Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu ve Ali Hikmet Paşa Ortaokulu’da projede yer alıyor. Ayrıca projeye; İstanbul’dan Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu, Nevşehir’den Ahmet Ergün Ortaokulu, Şırnak’tan Üçtepe Ortaokulu ve Adana’dan Şehit Süleyman Özcan Ortaokulu da dâhil oldu.

STK’LARIN TEMSİLCİLERİNDEN ÖĞRENİYORLAR

Öğrencilerin sivil toplum kuruluşlarını (STK) daha yakından tanımaları için sivil toplum kuruluşlarının bir üyesi gibi olayları içinde yaşamak, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini izlemek ve onların görevlerini yakından takip etmek, çocukların duyuşsal ve bilişsel olarak kapsamlı bir şekilde sivil toplum kuruluşlarını kavramalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirildi. Proje sayesinde; sivil toplum kuruluşu nedir, sivil toplum kuruluşları nelerdir, özellikleri, amaçları ve görevleri hangileridir gibi soruların yanıtlarını öğrenen çocuklarda farkındalık uyandırılarak bu tür soruları, çocukların sivil toplum kuruluşlarının içine girerek bir sivil toplum kuruluşu üyesinden öğrenmesi sağlanıyor.

STK buluşmalarının ilki; Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kocaeli Ekip Lideri Abdurrahman Eke, TEMA Balıkesir Temsilcisi Metin Kuter, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Balıkesir İl Müdürü Erhan Kınacı ve Hayvanları Koruma Derneği Balıkesir İl Başkanı Makbule Oğuzkut, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.