Proje kuruculuğunu Altıeylül İlçesi Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Duygu Uzun ile Altıeylül İlçesi Bengi Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Binhan Şengül’ün yaptığı “I Can Do It, We Can Do It! (Ben Yapabilirim, Biz Yapabiliriz!)” e-Twinning projesi sona yaklaşıyor.

36-72 aylık çocukların yaşına uygun gelişim özellikleri baz alınarak; psikomotor, sosyal-duygusal, bilişsel, özbakım ve dil gelişimlerine yönelik becerilerini geliştirmek, özyeterliliklerini artırmak, becerilerini kendileri yapabilmeleri için onlara rehber olmak amacıyla yola çıktığımız bu projenin Türkiye’ de 9 ortağı bulunmaktadır. Projeleri Ortakları: Duygu Uzun/Balıkesir-Altıeylül/Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu, Burcu Danışman/Balıkesir-Altıeylül/Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu, Ayşe Aslan Göçmenoğlu/Altıeylül/Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu, Binhan ŞENGÜN/Balıkesir-Altıeylül/Bengi Anaokulu-, Üzeyir GİRGİN/Balıkesir-Altıeylül/Bengi Anaokulu-, Beril Çiğdem/Balıkesir-Altıeylül/Bengi Anaokulu-, Damla Topuz/Şırnak/Şırnak Vakıf Anaokulu, Nuray Sürel Çakmak/Balıkesir-Altıeylül/Hasan Basri Çantay İlkokulu, Şeyma Kıvılcım/Balıkesir-Altıeyül/Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren proje kurucularından Duygu Uzun; “Başarmak İçin Pelerine İhtiyacımız Yok” sloganıyla başladığımız bu proje ile sofra düzeni ve yemek araç-gereçlerini doğru kullanma, sorumluluk alma, düğme ilikleme, fermuar açma-kapama, diş, el ve beden temizliği, kendi kendine giyinip soyunma, hava şartlarına uygun giyinme, ayakkabılarını doğru giyme ve bağcık bağlama, hafıza oyunu ve kendine güven ile ilgili etkinlikler yaptık ve beklenen hedeflere ulaşarak öğrencilerimizin özgüvenlerini ve özyeterliliklerinin artmasına fırsat tanıdık” diyerek amaçlarına ulaştıklarının altını çizmiştir. Kendilerini proje sırasında çok geliştirdiklerini söyleyen öğretmenler, bu proje ile öğrendikleri Web 2.0 araçlarını etkinliklerinde kullanacaklarını ifade etmişlerdir. Proje süresince okul-aile ve ortaklarla olan işbirliği en üst seviyede tutulmuştur. Yapılan değerlendirme anketleri sonucunda veliler %98,6 oranında çocuklarının bu proje ile öğrendikleri becerilerin ileriki yaşantılarına fayda sağlayacağını belirtmişlerdir.