Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında, Bandırma ilçesinde yapılan denetimlerde gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.(BAGFAŞ) tesisinin faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yürütülen denetim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde Balıkesir Valiliği’nin de suç duyurusunda bulunduğu BAGFAŞ’ın mühürlenerek faaliyetleri durdurulduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında denizde, kıyılarımızda ve tesislerde yürütülen denetim çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu kapsamda Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gübre üretimi konusunda faaliyet gösteren BAGFAŞ tesisinde Bakanlığımız ekiplerince kapsamlı inceleme ve denetimler gerçekleştirilmiştir. Bu denetimler neticesinde Çevre Kanunu’nda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilen tesisin gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.” denildi.