CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ve Muharrem Dede tarafından Almanya’da gurbetçilere satışa sunduğu Edremit’teki arsalar tartışmalara neden oldu. CHP Genel Merkezi’nin ve önemli siyasetçilerin Körfez’de rant düzeni oluşturduğunu belirten AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Halen Kazdağları’ndaki zeytinlikler parsel parsel imar uygulamaları yapılarak zeytin ağaçlarının yerini beton yazlıklar almaktadır. Vahşi İmar ile Kazdağları Betondağları’na Dönüştürüyor” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin,  Edremit’te satışa sunulan arsaların Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmadığını belirterek CHP’lilerin Körfez’de rant düzeni sağladığını vurguladı. Şahin,  “Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da yayın yapan TV kanallarında ve Youtube’deki yayınlarında bir “Doğrudan Satış” videosu yayınlanmaya başlamıştır. Videoda “Engin İnşaat” isimli bir firma Edremit Zeytinli’de arsa satışı reklamı yapmaktadır. Video görselinde arsa satışı olmakla birlikte bu arsaların üzerinde daha sonra yazlık konutlar yapılacağına dair animasyonlar da gösterilmektedir. Reklam filminde CHP Milletvekilliği yapmış Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ, Halk Müziği sanatçısı Muharrem Dede ve CHP Milletvekili Gürsel Tekin’de arsaların reklamını yapmaktadır.  Arsaların konumu itibariyle Büyükşehir Belediyemize Çevre Bakanlığı tarafından “Kentsel Dönüşüm İşlemleri” için kaynak oluşturmak üzere verilen gayrimenkule yakın olması sebebiyle Edremit ilçemizde “Büyükşehir Belediyesi Satışa Başladı” şeklinde haberler, yorumlar yapılmaya başlanmıştır. Her şeyden önce belirtmek gerekir ki satış yapılan arsalar Büyükşehir Belediyemizin yeri değildir.  Büyükşehir Belediyemizin gayrimenkulü Turban Tesisleri arkasında üç tarafı konutlarla yapılaşmış, Ülkü yolu ve Zeytinli deresi ile Akçay arasındadır. Oysa firma tarafından satışa sunulan arsalar Zeytinli deresinin diğer tarafında Edremit Özel OSB yeri olarak ayrılan yerden sonra Çıkrıkçı denilen mevkide Burhaniye sınırında bir alandadır. Satışa sunulan arsaların bulunduğu yer ve etrafı boş, yapılaşmamış bir alanda olup bu yerin Çıkrıkçı Köyü tarafı birinci sınıf tarım arazisidir” dedi.

KÖRFEZ İMAR KATLİAMINA UĞRAMAKTADIR

CHP Genel Merkezi’nin sahil bölgelerinde rant düzeni oluşturduklarını belirten AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “CHP’nin Genel Merkez yöneticileri, milletvekilleri, Ekrem İmamoğlu, Battal İlgezdi gibi geçmişte müteahhitlik yaparken şimdi belediye başkanı olmuş kişileri sık sık Edremit başta olmak üzere CHP yönetiminde olan sahillerdeki ilçelerden ve belediyeleri ziyaret etmekte oralarda müteahhitlik yapan belediye yöneticileriyle sıklıkla görülmektedir. Bunun sebebinin siyasi faaliyet olmadığı açıktır.  CHP’lilerin bu ilgisi bölgedeki imar rantı olduğu zaman zaman ortaya dökülmektedir. Gürsel Tekin’den Ekrem İmamoğlu’na Battal İlgezdi’ye CHP’lilerin Kazdağları ilgisinin sebebi rant düzenidir. Ekrem İmamoğlu’nun babası ile birlikte sahibi olduğu inşaat şirketinin Güre’de zeytinlikleri toplayıp ağaçları kesip villa yaptığı ve bu işlemlere devam etmesi, yine Battal İlgezdi’nin de benzer faaliyet göstermesi basında defaten haber olmuştu. CHP Milletvekili eski Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin de geçtiğimiz ay yine CHP’li Belediyenin olduğu Küçükkuyu’da bir inşaat şirketinin satış reklamında yer alması gibi bu sefer de Edremit Akçay’da arsa satışı reklamında boy göstermesi adeta emlak komisyonculuğu yapması CHP’lilerin sahil beldelerinde ve Kazdağları’ndaki Rant Düzenini açığa çıkarmaktadır. CHP’li siyasiler, CHP’li Belediyeler ile müteahhit ve emlakçılarla oluşturduğu Bu Rant Düzeni ile Kazdağları zeytinlik ve sahilinin adeta İmar katliamına uğramaktadır”

KAZDAĞLARI BETONA ÇEVRİLİYOR

Rant düzenini oluşturanların çevrecilik adı altında AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerine çevre katliamı algısı oluşturduğunu belirten Mehmet Birol Şahin, “ Kazdağları’nın zeytinliklerini, sahilini imara açıp betona döndüren Belediye yöneticileri, şehir plancıları, müteahhitleri, kooperatifçileri, mülk ve yazlık sahipleri konu Ak Partili Büyükşehir Belediyesi veya hazine gayri menkulü olunca “Zeytinlikler Kesilmesin, Doğal Yaşam Bozulmasın, Çevreye sahip Çıkalım” kampanyaları düzenlemektedirler.  Kazdağlarını ve sahili betona çevirenler ile bu kampanyaları düzenleyenler aynı kişilerdir. Halen Kazdağları’ndaki zeytinlikler parsel parsel imar uygulamaları yapılarak zeytin ağaçlarının yerini beton yazlıklar almaktadır. Vahşi İmar ile Kazdağları Betondağları’na Dönüştürüyor. İmar Kanuna göre İmar uygulamasında %45 e kadar mülk sahibinden kesinti yapılması gerekmektedir. %45 kesildiğinde yollar, yeşil alanlar, parklar, ibadet alanı, Pazar yeri, sağlık, eğitin alanları gibi Sosyal Donatı alanları oluşturulmaktadır. Ancak Kazdağları’nın uygulama planlarında hiçbir zaman %45 kesinti yapılmamaktadır. Bunun sonucu yeşil alanı, parkı, Pazar yeri, otopark gibi sosyal donatı alanı olmayan, sar yollardan ve sadece konutlardan oluşan Vahşi İmar ile Kazdağları Betondağlarına dönüşmüştür. Sahilde Otopark, Yeşil Alan, Park Yapabilecek Bir Metrekare Yer Yok Bu gün Edremit başta olmak üzere sahil beldelerinin hiçbir sahilinde Otopark, Yeşil alan, park, yapacak bir metrekare yer yoktur.  Yaz aylarındaki trafik yoğunluğunu çözecek alternatif yol bile yapılamamakta trafik ve otopark sorununun çözümünde çaresiz kalınmaktadır. Hemşerilerimiz İbadethane yapmak için bile arsa satın almak zorunda kalmaktadır” dedi.