Tweet’lerde ‘Çengelköy hıyarı’nın anatomisinden tutun da Türkçe’de ne anlama geldiği belirsiz ‘Popi’ kelimesinin önemine kadar ne ararsanız var. Yavuz Vekil’in kılıbıklık ve kadın haklarıyla ilgili düşünceleri de irdelenmesi gereken psikolojik bir vaka!

Evet… Bu paylaşımları yapan zihin yapısına sahip kişi Balıkesir Milletvekili. Gerçi Yavuz Vekil’in paylaşımları bir hayli komik ama biz gülelim mi ağlayalım mı bilemedik

Deveye sormuşlar ‘Boynun neden eğri?’ ‘Nerem doğru ki’ demiş. AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da o hesap… Özellikle son bir kaç ayda adı skandallara karışan ve AK Parti MKYK ve partideki tüm görevlerinden el çektirilen Yavuz Subaşı, son olarak CHP Milletvekili Ensar Aytekin’le girdiği sosyal medya atışmasından hayli zararlı çıktı.

CHP’li Aytekin, Subaşı’yı önce yaşına başına uygun hareket etmesi konusunda uyardı. Ders çıkarmayan Subaşı, adeta sert kayaya çarptı. Kavga büyüdü, Ensar Aytekin bu kez Yavuz Subaşı’nın tüm sosyal medya geçmişini ifşalayıp Yavuz Vekil’i rezil rüsva etti. Bakalım sosyal medyadan ona buna sataşan Subaşı, bu rezilliğin altından kalkabilecek mi…

EŞİNE YARDIM EDEN ERKEK ‘KILIBIK’MIŞ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın taş fırın erkeği olduğu ortaya çıktı!  Balıkesir’e hizmet etmekten ziyade skandallarla anılan Milletvekili Yavuz Subaşı bu kez de evde eşine yardım eden erkeği ‘kılıbık’ olarak nitelediği paylaşımıyla gündeme oturdu.  Subaşı’nın kültürel kodlarında kadının toplumdaki yerinin sadece evde temizlik- ütü yapan, eşine yardım eden erkeğin ise kılıbık olarak sınıflandırdığı ortaya çıktı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın gün geçmiyor ki; bir skandalı, bir sansasyonel olayı daha ortaya çıkmasın. Kısa bir süre önce Fethullah Gülen’in sağlığına duacı olduğu tweeti CHP Milletvekili Ensar Aytekin tarafından gün yüzüne çıkartılan Yavuz Subaşı’nın bu kez de sosyal medyadan evde eşine yardım erkeği aşağılayan “Kılıbık olmadığım için ev işi, bulaşık, ütü değil kitaplarımı düzenliyorum” paylaşımı çıktı.  Bulaşık, ütü, temizlik gibi ev işlerinin sadece kadınların işi olduğu mesajını veren, hayatın müşterek olduğu gerçeğini göz ardı edip eşine yardım eden erkeği ‘kılıbık’ olarak niteleyen Subaşı’nın paylaşımı kadınlar ve kadın dernekleri tarafından büyük tepki gördü.

SENİ TAKİYECİ SENİ

Çok değil bundan birkaç ay önce Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi’nde kürsüde kadınlara şirin gözükmek gayreti içine giren AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, bir sonraki seçimde Balıkesir’de dokuz milletvekili adayının hepsinin kadın olması tavsiyesinde bulunmuş, bu önerisine kadınlar bile uzun uzun gülmüştü. Kültürel kodlarında kadını evde temizlik, ütü, bulaşık yapan varlıklar olarak gören ve bu düşüncelerini de sosyal medyada paylaşmakta sakınmayan Yavuz Subaşı, kadına yardım eden erkeği de ‘kılıbık’ sınıfına dahil etmesi sosyal yaşamda eşine destek ve yardımcı olan erkekleri de rahatsız etti.